Tko je nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta

Tko je nominiran za Nagradu
hrvatskog glumišta

HNK

HNK

Krovno udruženje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za 2016. godinu za najprestižniju nagradu koja se dodijeljuje za najbolja ostvarenja iz dramske, radijske i televizijske umjetnosti te najboljim ostvarenjima u kategorijama opereta/mjuzikl i plesna umjetnost. Brojem nominacija uvjerljivo vodi Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku s predstavom Tri sestre i mjuziklom Moje pjesme, moji snovi, a slijede ga Gavella, Komedija, ZKM i Žar ptica. Po broju nominacija ističe se još predstava Tri zime Hrvatskog narodnog kazališta, autorice Tene Štivičić i režisera Ivice Buljana.

tri zime slider

Za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji drame nominirane su Hinkemann prema motivima Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, Kao na nebu Kaya Pollaka u režiji Renea Medvešeka i produkciji kazališta Gavella te Tri sestre A. P. Čehova u režiji Nikole Zavišića i produkciji HNK u Osijeku. Medvešek i Torbica nominirani su i za najbolju režiju za navedene predstave, a uz njih je nominiran i Ivica Boban za režiju predstave Othella W. Shakespearea u produkciji Dubrovačkih ljetnih igra.

Tri sestre

Tri sestre

Ostale nominacije možete vidjeti na hddu.hr, a tko će osvojiti nagrade ostaje nam da vidimo na svečanoj ceremoniji krajem studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Tri sestre

Tri sestre

Tri sestre

Tri sestre

Foto: Novković (HNK), Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku

Učitati još
Zatvori