O liku Melisandre s glumicom Carice van Houten

O liku Melisandre s glumicom
Carice van Houten

mellisandre cover

S početkom sedme sezone nekoliko likova je ‘iskočilo’ i pokazalo se možda bitnijim nego što su gledatelji do sada mislili… Donosimo razgovor s glumicom Carice van Houten koja u popularnoj TV seriji glumi Igra prijestolja upravo jedan takav ženski lik – Melisandre.

Početak sedme sezone

Kako je lik Melisandre doživio početak sedme sezone?

CVH: Ona ide u Dragonstone, tamo gdje smo ju prvi put i upoznali, prije svih tih sezona. Dolazi reći Dragon Mother (Daenerys) kako mora pozvati Jon Snowa. Melisandre vjeruje u njega sada, on ima njezino potpuno povjerenje i ona smatra da i Dragon Mother mu treba vjerovati. No, obzirom da je Melisandre protjerana, mora biti nezamjetna i djelovati u tajnosti, no svejedno pokušava skrenuti pažnju na Jona, bez da ju se primijeti.

Kako to ‘prolazi’ kod Daenerys? Je li je voljna poslušati Red Woman?

CVH: Da. No, čudno je pričati o Red Woman jer moj lik nije više isti kakav je bio u 2. sezoni. Mislim da više nikada neće biti takva. Posve se osjeti poštovanje prema Daenerys. jako je zanimljivo u ovoj sezoni vidjeti kako se slažu i komuniciraju likovi, posebno kada se nađu u istom prostoru, a koji nisu bili u interakciji sezonama. Bilo je to jako uzbudljivo iskustvo glumcima, mislim da će biti i gledateljima.

Je li je ambicija sezone veća, nego prijašnjih?

CVH: Mislim da jest. Sve postaje više filmski. veći je budžet, više se ulaže, sve je podignuto na višu razinu. Sve se podiže i raste i razvija za veliko finale.

melissandre 2

Melisandre &  Jon Snow

Želi li Melisandre skrenuti pozornost na Jona Snowa jer uviđa da prava prijetnja nije u bitkama između Daenerys i Cersei?

CVH: Mislim da zna, zna je tamo nešto. To je ono što je pokušala ugledati u plamenu. Pokušavam ju portretirati ne kao zlu, već da radi stvari i povlači poteze za veće dobro. Ona zna da su žrtvovanja nužna za veće dobro. to ne znači da je dobar karakter, već da nije zla.

Koliko se je ona promijenila od Stannisove smrti?

CVH: Za početak, priznala je da je bila u krivu. Stvarno mislim da nije to očekivala. Napravila je veliku pogrešku što joj se odbilo o glavu i srušilo joj svijet. Tada je pokazala svu svoju ranjivost, što nisam mislila da će ikada. Još je jedna stvar – otkrili smo to u prošloj sezoni- ona je zapravo jako stara.

Je li je ikome odala da je oživila Jona Snowa?

CVH: Naznačila je to u svom posljednjem razgovoru s Daenarys. Bila je prilično jasna.

Gleda li još Jona Snowa na romantičan način?

CVH: To je bio trenutak kada je pokazala svoju seksualnost, no ona je usredotočena na misiju i njega kao spasioca sada, u ovoj situaciji.

melissandre 3

Snažni ženski likovi

Što ju izdvaja iz mase dosadašnjih Vaših uloga?

CVH: Ona je snažan ženski lik, ne samo nečija supruga, koja boravi doma s djecom i strepi nad sudbinom. Ona je proaktivan karakter. Trebalo je nešto vremena da ju upoznamo, no sada se posve otkriva, na najsnažniji način.

Epizode se emitiraju u noći između nedjelje i ponedjeljka, u 03.00h po lokalnom vremenu, a istog je dana od jutarnjih sati nova epizoda premijerno dostupna i na HBO usluzi videa na zahtjev – HBO GO te tijekom dana i na HBO On Demand. Ponovno prikazivanje na HBO kanalu zakazano je istog dana u udarnom terminu u 20 sati. Nove epizode emitirat će se svakog ponedjeljka u istom terminu na HBO-u, te će biti dostupne putem HBO usluga videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

melissandre 1

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori