Novo ljetno kino u Zagrebu

Novo ljetno kino u Zagrebu

U sklopu novog programa Movies & Moves na skrivenoj krovnoj terasi u središtu Zagreba u četvrtak, 11. lipnja s početkom u 21 sat održat će se prva filmska projekcija – premijera filma ‘Grazing the Sky’. Sve ljubitelje filma, plesa i pokreta pozivamo da nam se pridruže u novom ljetnom kinu na skrivenoj terasi u središtu Zagreba.

cinema naslovna

U sklopu programa Movies & Moves i 32. Tjedna suvremenog plesa premijerno će biti prikazan dokumentarni film o intimnom pogledu na živote suvremenih cirkuskih izvođača izvan Cirque Du Soleila – ‘Grazing the Sky’. Nakon projekcije filma na terasi slijedi glazbeni dio programa za koji se brine DJ Oberön kojeg s vizualnom projekcijom prati VJ Liik.

cinema slider

‘Grazing the Sky’ otkriva pogled na nevjerojatne fizičke pothvate cirkuskih akrobata Cirque du Soleil i pronalazi uvjerljive priče muškaraca i žena koji se suočavaju s nepovoljnim okolnostima – uključujući realne opasnosti od teških ozljeda. Cijena života u središtu pozornosti uključuje godine studija i prakse, čelične discipline, s konstantnom predanosti učenju novih vještina i putovanja daleko od kuće. Direktor Horacio Alcalá slijedi osam različitih akrobata iz cijelog svijeta, i prikazuje razgovore s vješto postavljenim snimkama sudionika koji izvode zahtjevne akrobacije s ravnotežom i gracioznošću. Trapez postaje metafora za životne ambicije, dajući kontrast i oštrinu zbog sveprisutne opasnosti od pada.

grasing the sky 1

Horacio Alcalá, koji je bio uključen u cirkusu umjetnost sedam godina, uključujući i Cirque du Soleil, putovao je u 11 različitih zemalja tijekom pet godina za snimanje ove priče otkrivajući današnju realnost u kojoj cirkuski izvođači žele naučiti svoj zanat u specijaliziranim školama radije nego kroz obiteljsku tradiciju. U slučaju kiše projekcija se odgađa za 12. lipnja, ulaz je besplatan uz prethodnu prijavu na Projektil Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori