Ples kao inspiracija za novi vizualni identitet HRT3

Ples kao inspiracija za novi
vizualni identitet HRT3

Treći televizijski program Hrvatske radiotelevizije dobio je novi vizualni identitet. Kreativna ekipa predvođena art direktorom trojke Dariom Iričaninom, dizajnirala je novi vizualni identitet utemeljen na plesu. Sudjelovali su neki od najboljih plesača i koreografa – Ivana Pavlović, Petra Hrašćanec, Martina Nevistić, Maja Drobac, Zvonimir Kvesić, Matija Ferlin, Petra Chelfi, Elvis Hođžić El Rock i Edi Grubišić. Originalnu glazbu skladao je splitski skladatelj Gordan Tudor, a direktor fotografije je Vedran Rapo.

hrt3 slider 2

hrt3 post 3

Vođeni mišlju kako ples prati čovjeka od pamtivijeka i čovjek plesom reagira na emocije od 1. travnja svakog će dana novi plesači plesom buditi emocije gledatelja i sugerirati atmosferu programskih sadržaja koje toga dana emitiramo. Treći pleše treće je poglavlje u dizajniranju Trećeg programa. Četvrto poglavlje bit će suradnja s Akademijom likovnih umjetnosti i njezinim odsjekom za animaciju. Studenti animacije razvijat će vizualne identitete pojedinih emisija Trećeg programa. Tako će se vratiti na sam početak kanala kada su najatraktivniji sadržaj kanala predstavljali kratki animirani filmovi ponajboljih hrvatskim animatora.

Pokrenut 15. rujna 2012. godine, HRT3 se od početka želio razlikovati od svih ostalih programskih kanala u hrvatskom medijskom prostoru, ne samo programskim sadržajem, već i slikom. Treći program želio je podsjetiti gledatelja da je televizija ipak prvo slika, pa tek onda riječ.

hrt3 post 4

U novoj shemi 2014./2015. pokrenute su brojne nove emisije. Na ekrane se vratila knjiga (Knjiga ili život, četiri puta tjedno; Prekid programa zbog čitanja, tri puta tjedno; Klasici na ekranu). Na ekran su prvi put sustavno došli strip (serijal Strip u Hrvatskoj) i filozofija, potonja u čak dva ukazanja (kratki format Pamet u glavu i emisija Symposium). Oživjela je i kultna emisija Transfer. Pokrenuta je nova emisija o klasičnoj glazbi – Plodovi klasike. Pribrojimo li tomu i dokumentarni serijal Carpe Diem, uz podatak da niti jedna od starih emisija nije ukinuta, Treći je u doba krize svejedno povećao broj programskih sadržaja, a sudeći prema ocjenama kritike, i njihovu kvalitetu.

Foto: hrtprikazuje.hrt.hr

Učitati još
Zatvori