Novi tjedan u kinima donosi
filmska iznenađenja

U CineStar kinima Branimir centra, Avenue malla, Arenu, Rijeke, Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika, Osijeka, Vukovara, Slavonskog broda i Varaždina nas od 1. do 7. listopada očekuju tri nova filma.

Amy post 3

Dugoočekivani film ‘Marsovac’ donosi priču o astronautu Watney koji je ostao sam na nemilosrdnom planetu na kojem raspolaže tek oskudnim zalihama te se mora osloniti na svoju inventivnost, domišljatost i duh kako bi preživio i pronašao način kako na Zemlju poslati signal da je još uvijek živ. Milijunima kilometara dalje, NASA i tim međunarodnih znanstvenika neumorno rade kako bi ‘Marsovca’ vratili kući, dok njegovi kolege iz posade istovremeno kuju plan za odvažnu, a možda i nemoguću misiju spašavanja. Dok se priča o nevjerojatnoj hrabrosti razvija, svijet se ujedini u želji da se Watney sigurno vrati na Zemlju.

Dokumentarni film ‘Amy’ sadrži do sada neviđene arhivske snimke i govori o tragičnoj priči ispričanoj njezinim riječima. Amy Winehouse umrla je u 27. godini života, 27. srpnja 2011. godine, od trovanja alkoholom. Bila je talent koji se rađa jednom u generaciji. Pisala je pjesme i pjevala od srca, ostavljajući publiku opčinjenu njezinom magijom.

Na Berlinskom filmskom festivalu film ‘Taxi’ osvojio je nagradu za najbolji film i pobrao lovorike u svim filmskim kritikama. Radnja donosi vožnju žutim taksijem koji se vozi kroz živahne i slikovite ulice Teherana. Raznovrsni klijenti ulaze u taxi, svako na svoj način odgovara na pitanja u razgovoru s vozačem koji nije nitko drugi do redatelja Janafa Panahija. Njegova kamera smještena je na kontrolnu ploču auta i uspjela je uhvatiti pravi duh iranskog društva kroz komične i dramatične vožnje. Ovo je drugi ilegalno snimljen film poznatog iranskog redatelja Jafara Panahija kojem je iranska vlada zabranila snimanje filmova.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori