Genijalni filmovi koje ćemo gledati u 2017.

Genijalni filmovi koje ćemo
gledati u 2017.

'Manchester by the Sea'

‘Manchester by the Sea’

Dodjela nagrada Golden Globe održat će se 8. siječnja i nedavno objavljene nominacije nagovijestile su koje ćemo filmove gledati u kinima početkom 2017. godine. Kako stvari stoje, radi se o sve samim odličnim filmskim ostvarenjima i poneko ugodno iznenađenje.

‘Hell or High Water’ film je s tri nominacije – za najbolju sporednu ulogu, najbolji scenarij i za najbolji film. Priča je to o dvojici braće, jednom bivšem kriminalcu i jednom poštenom koji krenu u pljačkaški pohod kako bi isplatili dugove koje ovaj pošteni brat ima. U glavnim ulogama braće su Ben Foster i Chris Pine, dok šerifa glumi u sporednoj ulozi odličan Jeff Bridges. Film osim zanimljive radnje i vrhunske glume, donosi i odličan soundtrack koji potpisuju Nick Cave i Warren Ellis.

'Hell or Hight Water'

‘Hell or Hight Water’

'Hell or High Water'

‘Hell or High Water’

‘Lion’ je film nastao prema istinitom događaju o dječaku, Indijcu, koji se izgubio na ulicama Calcutte, tisućama kilometara od kuće te doživi nevjerovatnu avanturističku priču prije nego ga usvoji australski par. Dvadeset i pet godina kasnije on kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji. Odlični Dev Patel, Nicole Kidman i Rooney Mara razlog su zašto jedva čekamo da u kina dođe i ovaj film.

'Lion'

‘Lion’

‘Manchester By The Sea’ divna je i snažna drama o odnosima unutar obitelji, gubitku i ljubavi. Casey Affleck i Michelle Williams odlični su u glavnim ulogama te nominirani za najbolju mušku ulogu i sporednu žensku. Od sveukupnih pet nominacija, film je nominiran i u kategoriji za najbolji film.

‘Moonlight’ je film o bezvremenskoj priči ljudske povezanosti i samootkrivenja. Priča prati život mladića, od njegovog djetinjstva do odrasle dobi, te kako nalazi svoje mjesto na ovome svijetu u teškoj i opasnoj četvrti Miamija. U filmu glume odlični Naomi Harris i Mahershala Ali, a sami film ima sveukupno Golden Globe šest nominacija.

'Moonlight'

‘Moonlight’

'Lala Land'

‘Lala Land’

‘La La Land’ možda je najiščekivaniji film u hrvatskim kinima ove zime. Iako najavljen za prosinac, film u hrvatska kina dolazi u siječnju. Romantična je to komedija i mjuzikl u jednom koju je napisao i režirao Damien Chazelle. Film donosi mnogo zabave, no i muzičkih točaka u izvedbi glavnih glumaca Ryana Goslinga, Emme Stone, J. K. Simmonsa, Finna Wittrocka, Toma Everetta Scotta and Rosemarie DeWitt. Pogledajte posljednji trailer filma čiji je naslov referenca na nadimak koji nosi grad Los Angeles, no i naziv za stanje van dodira s realnosti – vjerujemo da će film jedno i drugo vjerno dočarati na velikom platnu.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori