Kino Mediteran dovodi ljetna kina u dalmatinske gradove

Kino Mediteran dovodi ljetna kina u
dalmatinske gradove

Večeras u Omišu počinje 4. sezona ‘Kina Mediteran’. ‘Kino Mediteran’ putujuće je kino čiji je glavni cilj revitalizacija kino repertoara u manjim gradovima diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Projekt u Lastovu, Hvaru, Komiži i Bolu traje kroz cijelu godinu, a u ostalim gradovima domaćinima traje u ljetnim mjesecima – od projekcija koje se održavaju svakog tjedna, pa do trodnevnih gostovanja. Dugoročni cilj projekta je da se što više gradova pridruži cjelogodišnjoj mreži kina.

fmfs post

‘Kino Mediteran’ lokalnom stanovništvu nudi uvid u filmove europske i svjetske kinematografije, a važnije od svega otvara im kino vrata barem na nekoliko dana. Uključivanjem filmova za djecu u program mnogim najmlađim posjetiteljima omogućeno je da prvi puta dođu u kino i budu na kino projekciji. Kino Mediteran, uz distribuciju vlastitih filmova, surađuje sa svim hrvatskim distributerima i velikim brojem filmskih festivala, te tako publici osigurava novi i atraktivni kino program.

kino mediteran hvar

Prvo ‘Kino mediteran’ 2012. na sveukupno 33 projekcije u 11 gradova posjetilo je gotovo 4.000 zadovoljnih gledatelja, a već u drugom izdanju 2013. godine broj gradova domaćina raste na 14, a 41 projekciju posjetilo je oko 7.000 gledatelja. ‘Kino Mediteran’ zajednički je projekt Festivala mediteranskog filma Split i svih gradova domaćina koji nam financijski pomažu da uspješno realiziramo gostovanja. Gradovi domaćini su: Lastovo, Hvar, Komiža, Bol, Supetar, Sutivan, Pučišća, Jelsa, Stari Grad, Korčula, Goveđari (Mljet), Makarska, Imotski, Omiš i Stobreč. Naše programe ugoste i Art Kino Croatia u Rijeci, Dubrovačke ljetne igre, Kotar FEST! u Delnicama, Kastafsko kulturno leto i Zagreb film festival. Više o projektu i programu projekcija saznajte na fmfs.hr.

kino mediteran omiš

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori