Poznati na otvorenju nove izložbe
u galeriji Kranjčar

Sinoć je u zagrebačkoj galeriji Kranjčar otvorena sedma po redu izložba iz ciklusa Mentalni sklop koja predstavlja novi umjetnički par sljedbenik-mentor: kao sljedbenik Ivica Malčić te Vlado Martek kao mentor. O samoj povezanosti umjetnika publika je mogla saznati iz ugodnog, uvodnog razgovora kustosa izložbe Mladena Lučića i umjetnika Ivica Malčića i Vlada Marteka.

Vlado Martek, Mladen Lucić i Ivica Malčić

Vlado Martek, Mladen Lucić i Ivica Malčić

I ovaj put među mnogobrojnom publikom nalazila su se zanimljiva lica iz kulturnog i društvenog života Hrvatske: kipar Kristian Kožul, slikari Danko Friščić i Ivana Vulić, modne dizajnerice Nada Došen i Ivona Martinko, grafički dizajnerski par Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić, glumac Robert Kurbaša, arhitektica Petra Roje, glazbenica Zdenka Kovačiček, tv urednica Elizabeta Gojan i mnogi drugi.

Nada Došen i Josip Tešija

Nada Došen i Josip Tešija

Rođen je u Zagrebu 1951. godine, gdje je diplomirao književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1976. godine. Bavio se vizualnom i konkretnom poezijom, a od sredine sedamdesetih kao član Grupe šestorice autora postkonceptualističkom umjetničkom praksom.

Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić

Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić

Objavio je jedanaest knjiga – od zbirki poezije do eseja o suvremenoj umjetnosti, te dvije grafičke mape. Godine 2002. izašla je monografija: Martek-fatalne figure umjetnika, autora M. Šuvakovića, a 2008. održana mu je retrospektivna izložba u Gliptoteci HAZU u Zagrebu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a dobitnik je i više nagrada. Živi i radi u Zagrebu i Rovinju.

Vlado Martek i Ivan Posavec

Vlado Martek i Ivan Posavec

Ivica Malčić rođen je u Zagrebu 26.09.1964.godine. Diplomirao je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. u klasi prof. Miroslava Šuteja. Od 1998. do 2002. svake godine u Zagrebu izlaže po sto slika. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, uglavnom u Zagrebu. Za svoj je rad dobio je i poneku nagradu. Izdavačka kuća Durieux 2007. godine posvećuje mu poseban broj časopisa Fantom slobode sa 365 dnevničkih crteža. Živi i radi u Zagrebu. Zanimljivo je da je od 30. studenog 1991. do 02.lipnja 2015. realizirao 2664 radova.

Zvončica Vučković i Rumjana Meštrović

Zvončica Vučković i Rumjana Meštrović

Ivona Martinko i Josip Tešija

Ivona Martinko i Josip Tešija

Učitati još
Zatvori