Nova hrvatska komedija koja pršti humorom

Nova hrvatska komedija koja pršti humorom

Novi film redatelja Antonija Nuića ‘Život je truba’ svoju svjetsku premijeru imat će sutra, 15. listopada u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, jednom od petnaest A festivala u svijetu te najvažnijem filmskom festivalu u Poljskoj, čije se 31. izdanje održava od 9. do 18. listopada u Varšavi.

post 1 Zivot je truba_photo by press

‘Život je truba’ komedija je koja pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.

Junaci filma “Život je truba’’ su opušteni jazz-trubač i njegova supruga te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi opuštenog jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju. U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, njegovu majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga (Iva Babić) te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović. Film u kina dolazi 3. prosinca.

post 2 Bojan i Goran Navojec_film Zivot je truba foto by press

post 3 Bojan Navojec_film Zivot je truba foto by press

post 3 Iva Babic_film Zivot je truba foto by press

Učitati još
Zatvori