Među prvima smo pogledali novu HBO seriju Vinil

Među prvima smo pogledali novu
HBO seriju Vinil

hbovinil1

U ponedjeljak, 15. veljače, na HBO kanal službeno stiže nova dramska serija ‘Vinil’. Nastala od zvjezdane ekipe, Oscarom i Emmyjem nagrađenog redatelja Martina Scorsesea, Micka Jaggera i Terencea Wintera (kreatora HBO-ovih kultnih serija ‘Obitelj Soprano’ i ‘Carstvo poroka’), uistinu obećava.

Među prvima smo imali priliku pogledati prvu epizodu nove dramske serije na svečanoj pretpremijeri u Kinu Europa. Radnja je smještena u New York 70-ih i prati glazbeni biznis kroz oči Richieja Finestre (Bobby Canavale), predsjednika diskografske kuće koji istu, zajedno sa svojim partnerima Zakom Yankovichem (Ray Romano) i Skipom Fontaineom (J.C. MacKenzie), želi prodati. U braku je s prekrasnom Devon (Olivia Wilde), s kućom u predgrađu i dvoje djece. Naizgled idiličan život zasjenit će njegov posao, ovisnosti i samodestruktivno ponašanje.

hbovinil2

Bez previše ‘spoilera’ za sve koji nestrpljivo iščekuju seriju gledati na malim ekranima – vidjeli smo nagovještaj ozbiljnih bračnih, osobnih i poslovnih problema glavnog lika, a sve uz pozadinu velikih količina droge, alkohola i genijalne glazbe. Radnja se paralelno odvija u sadašnjosti i prošlosti te se tek pri kraju sasvim rasplete uz suptilan i intrigantan ‘cliff hanger’ koji motivira za nastavak gledanja, a upravo je glazba ono što pokreće seriju, pravci koji su u to doba vladali i tek se rađali obilježit će i ostalih 10 epizoda.

hbovinil3

‘Vinil’ će u Hrvatskoj biti emitirana u isto vrijeme kad i u SAD-u, na kanalu HBO, 15. veljače u 3 sata, u noći s nedjelje na ponedjeljak, dok će repriza biti isti dan u 20 sati.

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori