Tko će osvojiti Zlatni globus sljedeće godine?

Tko će osvojiti Zlatni globus
sljedeće godine?

The Night Manager

The Night Manager

Zlatni globus još jednom će otvoriti sezonu velikih filmskih i televizijskih nagrada – ceremonija dodjele održat će se 8. siječnja 2017., a publiku će u ulozi voditelja cijelu večer zabavljati Jimmy Fallon. Jučer su objavljene nominacije za 74. Zlatni globus i, kao i uvijek, razveselile mnoge te razočarale nekolicinu.

This Is Us - Season 1

This Is Us

Budući da je 2016. godina genijalnih televizijskih serija, konkurencija je bila iznimno jaka. Neki su možda favoriti zbog toga izostavljeni, no The Crown, Stranger Things, This Is Us i Westworld uspjeli su se probiti među nominirane za najbolju dramsku seriju, kao i The Night Manager i The Night Of koji su na listi najbolje TV miniserije ili filma.

strangerthings3

Stranger Things

Među najboljim humorističnim serijama ističu se nove Blackish i Atlanta, dok se i ove godine vraćaju Veep, Transparent, Mozart in the Jungle koji su prošlih godina osvajali nagrade u brojnim kategorijama. Nominacije za njhove glavne glumce također su uslijedile stoga će borba između već poznatih serija i onih koje su ove godine oduševile, biti vrlo tijesna.

Westworld

Westworld

Što se filmova tiče, među dramskim ostvarenjima nema prevelikih iznenađenja. Prema broju nominacija prevlast imaju Moonlight, Manchester by the Sea u produkciji (između ostalih) Matta Damona s Caseyem Affleckom i Michelle Williams u glavnim ulogama te Hacksaw Ridge u režiji Mela Gibsona.

manchester-by-the-sea

Manchester by the Sea

No zato se među nominacije za najbolju komediju ušuljao Deadpool što nitko nije predvidio jer Hollywood ima tendenciju zaobilaziti stripovske adaptacije, a La La Land, kojeg još iščekujemo u našim kinima, dobio je najviše nominacija što se komedije tiče kroz sve glavne kategorije. Na službenoj stranici Golden Globes pogledajte za koga ćemo još navijati u siječnju.

lalaland1

La La Land

Učitati još
Zatvori