Poziv umjetnicima na Noć performansa

Poziv umjetnicima na Noć performansa

Noć performansa je site-specific događaj u okviru kojeg Festival Perforacije poziva umjetnike da predstave instalacije, eksperimente sa svjetlom, zvukom i pokretom te različite prostorne intervencije, modele participacija i slično.

Noć performansa

Cilj Noći performansa omogućiti je nove izvedbe koje odražavaju specifičan pristup odabranih umjetnika, ali i ostvariti nove perspektive kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na njihovu vlastitu praksu. Cijenimo inovaciju forme, ideja i estetike. Projekt je nedugo nakon prvog izdanja 2010. godine privukao inozemnu pažnju te je tako osim u Zagrebu, gradu gdje je sve počelo te Splitu i Rijeci, Noć Performansa održana i u Beogradu, Ljubljani i Skoplju, Francuskoj (Brest, Caen), SAD-u (New York i Portlandu) i u Grčkoj (Atena).

Do sada su mnogobrojni domaći i međunarodni umjetnici i umjetnički kolektivi svoje radove izvodili u sklopu Noći performansa. Među ostalima su to Siniša Labrović, Slaven Tolj, Željko Zorica, Room 100, Grupa ABS, Alen i Nenad Sinkauz,Ivan Marušić Klif,Filip Jovanovski, Oliver Josifovski, Ivica Buljan, Oliver Frljić i mnogi drugi.

Prijava umjetnika mora sadržavati pismo namjere i opis projekta, kratki životopis, dodatni materijali poput skica, video, fotografija te predloženu tehničku listu slati isključivo na mail: perforacije@gmail.com. Rok prijave je 15. travnja 2015. Rezultati će biti objavljeni do 15. svibnja 2015. Sve ostale informacije o prijavama, rokovima i slično možete saznati na web stranici festivala perforacije.org

Učitati još
Zatvori