Nipplepeople ima novi hit

Nipplepeople ima novi hit

17799318_1497753776930315_4181278999304483226_n

Inspirirani pjesmom legendarne Zdenke Kovačiček, tajanstveni maskirani elektro-pop dvojac nipplepeople modernim je aranžmanom i izvedbom dao novi život retro singlu ‘Frka’. Spot za pjesmu napravio je Dalibor Barić koji je i autor animiranog spota za njihov prethodni singl ‘Balkan Express’.

Pjesmu, koja je bila ispred vremena, davne 1981. krasio je tada izrazito provokativan tekst autorice Slavice Maras, pokojne hrvatske glumice i pjesnikinje:

‘Grickam nokte i za tobom žudim htjela bih poprilično da s tobom danas bludim. Noć je ova tako lijepa, a u meni silna zbrka kada krene naša frka. Otkrila sam travku u šipražju, otkrila sam sebe u metežu, otkrila sam lice i suzicu otkrila sam ljubav i guzicu. Slušala sam uobičajene pizdarije pa radije znam pobrojati zvijezde koje se gnijezde gore iznad oblaka što hitro nailaze.’ Autor glazbe makedonski je glazbenik Kire Mitrev, najpoznatiji kao vođa Kim Banda, a Nipplepeople za proces obrade kažu: ‘Naša praksa višegodišnjeg premiksavanja i cjepidlačenja oko svakog detalja u svakoj pjesmi, uspješno je napuštena kod finalizacije FRKE. Vokal i aranžman iscurili su iz nas!’

1490331474Muzej_nauke_i_tehnike_002

S novim materijalom Nipplepeople dolaze i na umaški Sea Star Festival gdje će 27. svibnja svojim suvremenim urbanim zvukom plesne elektronike rasplesati publiku zajedno uz Fatboy Slima, Paula Kalkbrennera, Modestep, Pendulum, Spillera, Petra Dundova i mnoge druge.

Foto: Sanjin Kaštelan

Učitati još
Zatvori