Zanimljiva izložba skulptura u Laubi

U srijedu 3. lipnja u 20 sati, u zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost, otvara se nova izložba programa ‘Hrvatska umjetnost danas’ kojemu je cilj prezentacija aktualne domaće umjetničke produkcije. Ovoga puta Kuća Lauba predstavlja kipara Nevena Bilića.

lauba naslovna

Svoje modularno oblikovane skulpture, urešene reljefnim ornamentima, Neven Bilić naziva Monstrancama. Riječ je o monokromnim skulpturama razgranate strukture izvedenih u laganoj poliesterskoj masi koje evociraju dvostruki karakter monstranci, odnosno pokaznica, a koje, ukazujući na važnost onoga što čuvaju u svojoj unutrašnjosti, istovremeno, zbog vlastitog kićenog izgleda, odvlače pažnju od unutrašnjosti ka svojoj vanjštini.

monstranca post

Neven Bilić izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama i dobitnik je brojnih nagrada. Razgovor s umjetnikom tzv. Laubatalk održat će se na otvaranju u 20 sati. Razgovarat će umjetnik Neven Bilić i autorica predgovora Mirna Rul, dok će ga moderirati kustosica Morana Matković. Više informacija na lauba.hr.

Učitati još
Zatvori