Pogledali smo seriju za koju mnogi kažu da je novi Breaking Bad

Pogledali smo seriju za koju mnogi
kažu da je novi Breaking Bad

ozark 3

Nova Netflixova serija ‘Ozark’

Nova Netflixova uzbudljiva serija ‘Ozark’ bila nam je povod za još jedan ‘binge watching’. I uživali smo u svakoj od deset epizoda prve sezone. A dok Netflix ne krene s emitiranjem druge sezone, evo zašto biste trebali pogledati prvu – pogotovo ako ste ljubitelji kriminalističkih trilera.

Jason Bateman američki je glumac kojeg ne trebamo posebno predstavljati, poznat je svim ljubiteljima dobre i zabavne komedije. No, u ovoj ozbiljnoj triler seriji ima glavnu ulogu, a uz njega u seriji, također u glavnim ulogama, glume odlična Laura Linney, Sofia Hublitz i Skylar Gaertner. Oni čine obitelj koja je zbog umiješanosti oca u posao s narko kartelom prisiljena napustiti Chicago i preseliti se u Missouri Ozark.

ozark 4

ozark 2

Kada se život ruši kao ‘kula od karata’

Bateman ne samo da glumi glavnu ulogu, već je jedan od režisera i producenata serije. Što je očigledno jedan od ključnih recepata za uspjeh serije. On glumi Martyja Byrdea koji se nađe u vrtlogu komplikacija u naizgled idiličnom obiteljskom životu – umiješanost u pranje novca za narko kartel i nevjernost supruge potaknu rušenje dotadašnjeg života kakvog zna – i to kao ‘kule od karata’.

Prisiljen je povući nekoliko brzih radikalnih poteza kako bi spasio svoj i život svoje obitelji. Plan je bio napuniti kamion, brzinski se spakirati kako bi pobjegli u Ozark, a uz sve to baviti se i s dvoje zbunjenih tinejdžera. U Ozarku mora iznaći način kako oprati novac, a radi se, naravno, o milijunima te pokušavajući držati FBI na pristojnoj udaljenosti. Njegova razna nastojanja i potezi dovode ga u situacije koje se ponekad čine da su mu ‘preko glave’. Serija Ozark donosi jako pametne zaplete, twistove, što se vidi u npr. ‘flashbackovima’ koji objašnjavaju kako se ‘spetljao’ s drugim najvećim meksičkim kartelom.

ozark 6

ozark 1

Briljantni Jason Bateman

U seriji Bateman jednostavno briljira, Laura Linney ga u stopu slijedi, čak i mladi glumci Sofia Hublitz i Skylar Gaertner ostavljaju priličan dojam svojim izvedbama uloga. Neki kritičari su seriju u startu, prije emitiranja, okarakterizirali kao projekt taštine, obzirom da je Jason Bateman upleten u toliko aspekata realizacije serije – no, on je apsolutno dorastao zadatku. Da ne odajemo previše spojlera, pogledajte trailer, i ako još niste, ‘binge watching’ je kao stvoreni format gledanja za ovu seriju. Jedino što ćete joj morati posvetiti više od deset sati u komadu. No, vrijedilo je svake minute.

ozark 5

ozark 7

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori