Pogledajte Najljepše mjesto na svijetu

Pogledajte Najljepše mjesto na svijetu

Tanja Lažetić_Devet bazena iza razbijenog stakla

Najljepše mjesto na svijetu naziv je izložbe koja će se otvoriti u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 8. rujna u 19 sati. Ovu zanimljivu izložbu slovenskih autora u Klovićeve dvore donose Hrvatski fotosavez i Galerija Fotografija iz Ljubljane.

Izložba okuplja vodeća imena suvremene slovenske fotografske scene – Jaku Babnik, Eminu Djukić, Tomaža Gregoriča, Tanju Lažetić, Radenka Milaka & Romana Uranjeka, Boštjana Pucelja, Bojana Radoviča, Aleša Rosa, Matjaža Rušta & Roberta Marina, Janu Štravs i Tanju Verlak, dok je kustosica izložbe Sandra Križić Roban u suradnji s Barvarom Čeferiin i Karlom Pudar.

Emina Djukić_Coexistence

Izložbe koje tendiraju objediniti niz umjetnika pod ‘nacionalnim’ ključem teško uspijevaju ponuditi relevantne teze o zajedničkoj kulturalnoj pripadnosti, o istoznačnosti društvenih praksi i područja djelovanja koja bi se, kad bismo na tome inzistirali, mogla pročitati iz odabranih radova.

DATES, Radenko Milak & Roman Uranjek 2016

Dulje od godinu dana izložba je nosila radni naslov Arbitraža, no na kraju je promijenjen. Izložba Najljepše mjesto na svijetu bavi se autorima čiji su radovi fotografske naravi i posreduju istražena znanja, težeći dijalogu te nadilazeći političke i sl. granice između ove dvije zemlje.

Informacije o popratnim događanjima, razgovorima s umjetnicima i javnim vodstvima bit će dostupni na stranicama Galerije Fotografija, Hrvatskog fotosaveza i Galerije Klovićevi dvori, a pogledati ju možete do 2. listopada 2016. godine.

Najljepse mjesto na svijetu

Učitati još
Zatvori