Najbolje s ovogodišnjeg festivala Glastonbury

Najbolje s ovogodišnjeg
festivala Glastonbury

Glastonbury je bez sumnje najveći britanski glazbeni festival, svojevrstan pandan američkoj Coachelli u smislu da svatko tko je netko u britanskom svijetu showbusinessa odlazi na nekoliko dana u pokrajinu Somerset u Englesku, bez obzira na vremenske uvjete. A poznavajući englesko vrijeme, to uglavnom znači da svi prisutni gacaju po blatu.

glasto2

@alexachung

U Glastonburyju se i rađaju festivalski street style trendovi, popularizirane su ‘Hunterice’ u kombinaciji s vrućim hlačicama te boho stil koji obilazi svijet. Ove smo ga godine još jednom mogli vidjeti na ‘it’ Britankama Alexi Chung i Poppy Delevingne.

@cook_james

@cook_james

A što se tiče samog festivala, Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts je dugovječno i vrlo ugledno glazbeno događanje koje je prvi puta održano 1970. godine. Kroz 40 godina najpopularnije su svjetske zvijezde svirale na njegovoj pozornici, a druge šetale ‘ulicama’ festivalskog grada i ništa različit nije ugođaj bio ni ove godine.

glasto7

@glastoofficial

Headlineri su bili Florence + the Machine, Kanye West i grupa The Who koji su svirali na glavnoj pozornici, a osim njih tu su bili i Pharrell Williams, Patti Smith, Lionel Richie, Hozier, George Ezra, Rudimental, Paloma Faith, James Bay, Alt-J i uistinu brojni drugi na sveukupno više od 15 različitih pozornica.

glasto3

@lionelrichie

Najveću pažnju privukao je govor Dalai Lame kojeg je uoči njegovog 80. rođendana na pozornicu pozvala Patti Smith. Dočekala ga je razdragana publika koja mu je čak i otpjevala pjesmicu za sretan rođendan, a on je razrezao tortu. U govoru se osvrnuo na klimatske promjene, ekologiju te potrebu cijelog čovječanstva da obrati pozornost na svoju odgovornost prema Zemljinim resursima, a također se obratio i svjetskim vođama da spriječe goruće probleme na ratištima. U nastavku pogledajte cijeli govor.

Posve kontradiktorno temom tome – o subotnjem nastupu Kanyea Westa također se još uvijek priča. O reperu kao jednom od headlinera festivala podigla se prašina čim je stigla najava, a nakon njegovog pompoznog izlaska na pozornicu kritike su itekako podijeljene. Mnogi mu se dive zbog sposobnosti da od svega napravi show grandioznih razmjera, a drugi ga kritiziraju upravo zbog toga i činjenice koliko je pun sebe.

glasto6

@glastoofficial

Isječak nastupa Kanyea Westa možete vidjeti u nastavku, kao i druge izvođače koji su obilježili ovogodišnji Glastonbury.

Pharrell Williams

Florence + the Machine

Chemical Brothers

Lionel Richie

Hozier

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori