Mira Furlan se vraća u Hrvatsko narodno kazalište

Mira Furlan se vraća u Hrvatsko
narodno kazalište

mira furlan nova

Mira Furlan jedna je od naših najboljih glumica i možda jedina s toliko bogatom inozemnom karijerom. Svoj profesionalni put započela je kao istaknuta članica ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi 1980-ih postala jedna od vodećih hrvatskih i jugoslavenskih filmskih glumica.

Od početka 1990-ih živi i radi u Sjedinjenim američkim državama gdje je ostvarila razne zapažene uloge, a posebno se istaknula ulogama u serijalima Babylon 5 i Izgubljeni.

Iznimno nas je obradovala novost da se Mira Furlan, na poziv intendanta Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića, vraća u Hrvatsku kao nova članica ansambla Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajc u Rijeci. Mirin angažman u HNK-u Zajc njezino je prvo pojavljivanje na daskama nekog hrvatskog nacionalnog kazališta nakon odlaska iz ansambla zagrebačkog HNK, prije gotovo tri desetljeća.

Gledatelji riječkog kazališta imat će ju priliku vidjeti u predstavi Kasandra, u istoimenoj ulozi, već za dva dana, 15. ožujka. Rad Christe Wolf na daske postavlja režiserka Nada Kokotović, koja je ujedino i autorica dramatizacije i koreografkinja. U iščekivanju premijere možemo samo nagađati hoće li Rijeka postati stalan dom Mire Furlan ili će glumica zbog svog novog angažmana organizirati život na relaciji Los Angeles – Rijeka.

mira furlan 1

Za termine izvedbi te sve informacije o predstavi posjetite hnk-zajc.hr

Foto: Facebookmirafurlan.net

Učitati još
Zatvori