Svjetska premijera hrvatskog filma u Montrealu

Svjetska premijera hrvatskog
filma u Montrealu

Nakon Zadarskog film festivala, hrvatski film ‘Ministarstvo ljubavi’, Pave Marinkovića, putuje na 40. izdanje Montreal World Film Festival gdje će doživjeti svoju svjetsku premijeru, a prikazat će se u sklopu programa World Greats.

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu održat će se od 25. kolovoza do 5. rujna, a to je ujedno jedini natjecateljski festival A kategorije u Sjevernoj Americi.

ministarstvo ljubavi naslovna

Puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija mali su dio onoga što čeka one koji sjednu pred veliko filmsko platno i pogledaju novi film redatelja Pave Marinkovića. A kakav se humor krije iza priče ‘Ministarstva ljubavi’, što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja, Pavo Marinković pokušao je ispričati na jedan duhovit način u kojem dva ‘izmišljena’ inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenu prekršaja.

Ecija Ojdanic i Stjepan Peric

Inspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene, više nego dobrima Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više, dok je glavna ženska uloga pripala Eciji Ojdanić. Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhuskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole te mnogi drugi koji su i jamstvo da će svi gledatelji pogledati jednu odličnu hrvatsku filmsku priču.

Ecija Ojdanic i Stjepan Peric_2

Učitati još
Zatvori