Mjesto s najviše grafita

Mjesto s najviše grafita

miami-wynewood-30

Wynwood Arts District u Miamiju na jednom mjestu okuplja preko 70 art galerija, storeova, antiknih dućana, barova i jedan je od najvećih otvorenih street art festivala na svijetu. Otvoren 2009. godine danas je jedna od najzanimljivijih atrakcija u Miamiju i ako ćete se ikada tamo naći, svakako ju nemojte preskočiti.

miami-wynewood-10

U napuštenim skladištima i tvornicama te zapostavljenim zgradama krije se pravo carstvo grafita kojima kao da nema kraja, a iza svakog ugla očekuje vas još jedno djelo koje oduzima dah i tjera vas da gledate u njega satima. Osim kreativne šetnje, Wynwood poziva i u svoje galerije, restorane i kafiće, ništa manje originalne od sveukupne ideje. Cilj njegovih osnivača je imati mjesto podobno za brojne umjetnike i sve one koji žele biti dio umjetnosti na bilo koji način, pridonositi joj ili naprosto uživati u njoj.

miami-wynewood-21

Ovo je itekako obogatilo kulturni život Miamija – ne samo kao mjesto najvećih grafita već i lokacija na kojoj se održavaju brojna događanja. Tako vas osim već postojećih radova ovdje očekuju i samostalne izložbe, organizirane šetnje, partyji, razni DJ-i, a i izložbe koje se održavaju u suradnji s dobro poznatim Art Baselom koji se odvija i u Wynwood Districtu od 2002. godine. Isto tako tu su i cooworking prostori te fitness dvorane, ali i brojni dizajn studiji.

miami-wynewood-29

Najveća ljepota Wynwooda je u tome što se on stalno mijenja i svaki put kada dođete ne znate što možete očekivati, kakvo ćete novo mjesto otkriti ili nove street art divote koje nećete moći prestati fotografirati. Od murala do natpisa koji se nalaze putem kojim hodate, ovo je pravi raj za svakog obožavatelja originalnih street art radova.

miami-wynewood-26 miami-wynewood-24 miami-wynewood-25 miami-wynewood-18 miami-wynewood-22 miami-wynewood-31 miami-wynewood-27 miami-wynewood-17 miami-wynewood-16 miami-wynewood-15 miami-wynewood-14 miami-wynewood-12 miami-wynewood-19 miami-wynewood-23 miami-wynewood-20

miami-wynewood-4

miami-wynewood-11 miami-wynewood-8 miami-wynewood-6 miami-wynewood-7 miami-wynewood-9 miami-wynewood-3 miami-wynewood-5

img_1475

 

Učitati još
Zatvori