Marko Tolja priredio je pravi retro tulum u Swing Laubi

Marko Tolja priredio je pravi retro
tulum u Swing Laubi

Marko Tolja & band u Laubi

Marko Tolja & band u Laubi

Marko Tolja & Jazz orkestar HRT-a

Proteklog je vikenda Lauba – kuća za ljude i umjetnost postala kuća za ples i to zahvaljujući Marku Tolji i Jazz orkestru HRT-a koji su, oduševljeni brojnim odazivom, glazbom publiku odveli u neko nostalgično romantično vrijeme. U jedinstvenom prostoru umjetničke galerije, Marko Tolja i sedamnaest vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a predstavili su zajednički novi album “Stavi pravu stvar”, kojim su rasplesali mnogobrojnu publiku i napravili odličan koncert.

Oduševljena publika plesala je uz glazbeni repertoar baziran na novom albumu koji donosi swing obrade domaćih pop i rock hitova i to u formi u kojoj Marko pliva kao riba u vodi. “Blago onom tko te ima”, “Ja volim samo sebe”, “Budi moja voda” i “Teške boje”  samo su neke od pjesama koje u novim aranžmanima zvuče kao da su objavljene pedesetih godina prošlog stoljeća.
Bogat retro program Marka Tolje i Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Andreasa Marinella zaokružila je i pjesmarica stranih evergreena. Izvanredan Markov vokal u kombinaciji s bezvremenskim pjesmama bili su jamac za odličan provod u Laubi.

Marko Tolja & band u Laubi

Marko Tolja & band u Laubi

Marko Tolja & band u Laubi

Marko Tolja & band u Laubi

Evergreen večer

Presretan sam! Bio je to pravi party, iznad svih mojih očekivanja. Pobjeda glazbe i pozitive. Da mi je netko rekao prije 10 godina da ćemo sa swing glazbom iz 50-ih godina napuniti dvoranu poput Laube do posljednjeg mjesta, rekao bi mu da je “malo zabrijao”!! Ali eto, uspjeli smo i to. Ljubav prema glazbi i ustrajnost te, čak i kada te uvjeravaju da to nema smisla, na kraju nagrade ovakvom prekrasnom večeri!! Srce mi je kao kuća!“ – rekao je Marko oduševljen energijom publike.

Za završetak najboljeg retro partyja u gradu pobrinuo se DJ Robert Mareković, zadužen za after uz najveće evergreene i rockabilly hitove. Swing Lauba je tu večer bila prostor za plesne cipelice, retro obleku i povratak u zlatno doba čage. Nakon niza sjajnih nastupa ovog ljeta, Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a ovim koncertom osvojili su i zagrebačku publiku koja će sigurno još dugo plesati uz novi predstavljeni album.

Marko Tolja & band u Laubi (2)

Marko Tolja & band u Laubi (8)

Marko Tolja & band u Laubi (10)

Marko Tolja & band u Laubi (7)

Foto: Dinko Bažulić

Učitati još
Zatvori