Mare Milin izložbom otvorila novu sezonu ZKM-a

Mare Milin izložbom otvorila
novu sezonu ZKM-a

U nedjelju, 13. rujna u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih u Teslinoj 7, u Zagrebu održao se koktel party povodom otvorenja nove kazališne sezone 2015./2016.

1 ZKM Otvorenje sezone

Snježana Abramović Milković i Mare Milin

Tom prigodom svečano se otvorila i izložba fotografija Mare Milin, naziva ‘Off Stage’ koja je bila i dio propagandne kampanje kazališta uoči rujanskih početka novih kazališnih poslastica. Nazočnima se obratila ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković koja je najavila bogatu premijernu sezonu koja počinje u petak 25. rujna izvedbom predstave Drakula, po motivima romana Brama Stokera, u režiji Andrása Urbána nastala u koprodukciji s SNG Mariborom i Fundacijom Teatro Due iz Parme.

2 ZKM Otvorenje sezone-4

Do kraja kalendarske godine očekuju nas i velike ansambl predstave – „Hinkemann“ Ernsta Tollera i redatelja Igora Vuka Torbice (premijera zakazana za 7. studenoga) te „Čarobni brijeg“ po romanu Thomasa Manna, u režiji Janusza Kice (30. prosinca). Zagrebačko kazalište mladih bit će otvoreno i plesnim predstavama, kao i svim drugim performativnim izričajima i teatarskim i koprodukcijskim modelima.

Fotografkinja Mare Milin svojim je portretima glumaca Zagrebačkog kazališta mladih, koristeći se crno-bijelom tehnikom i analognim načinom snimanja, uspjela rafiniranim stilom uhvatiti one posebne nijanse sjajnih glumačkih osobnosti koji zajednički čine kompaktan i osebujan ansambl, što se itekako može primijetiti u svim predstavama Zagrebačkog kazališta mladih.

3 ZKM Otvorenje sezone-5

Ove godine Zagrebačko kazalište mladih predstavlja novu sezonu baš portretima članova svojeg ansambla koje možete vidjeti po cijelom gradu. Izložbu fotografija autorice Mare Milin ‘Off Stage’ možete pogledati u foajeu kazališta, dok raspored predstava nove sezone možete saznati na zekaem.hr.

5 ZKM Otvorenje sezone-10

Mare Milin i Damir Šaban

Novost nove sezone je i pretplata na predstave, kako ju možete ostvariti te što sve ona obuhvaća saznajte na linku ili kontaktiranjem blagajne kazališta.

6 ZKM Otvorenje sezone-11

Lucija Šerbedžija

11 ZKM Otvorenje sezone-28

Mare MIlin i Nikola Beban

12 ZKM Otvorenje sezone-32

Hrvojka Begović, Doris Šarić Kukuljica i Barbara Đurović

13 ZKM Otvorenje sezone-34

Hrvojka Begović, Doris Šarić Kukuljica i Barbara Đurović

4 ZKM Otvorenje sezone-6

9 ZKM Otvorenje sezone-19

Foto: Marko Ercegović

Učitati još
Zatvori