Hrvatski mural na Floridi

Hrvatski mural na Floridi

dan-26_23

Prije desetak dana ostali smo ugodno iznenađeni zadnjim likovnim pothvatom koji je Lonac počeo izvoditi na Canvas Outdoor Museum Show u West Palm Beachu, na Floridi. Canvas Outdoor Museum Show jedan je od najvećih street art festivala na svijetu i za očekivati je da će svaki umjetnik tamo napraviti neka od najimpresivnijih svojih radova do sada.

dan-26_13

dan-22_26

No, ono što je Lonac naslikao, nismo očekivali – barem ne u tolikoj veličini. Donijeli smo vijest o početku rada na muralu i čak u fazi skice te izvedbe već je izgledao prilično impresivno. Festival je završio, radovi su gotovi i donosimo završeni rad i premisu koja stoji iza njega. Naslov rada je ‘I lost my shoe when I saw you’ i priča priču o suprotnostima koje se privlače.

dan-7_3

dan-26_15

Rad prikazuje dječaka i djevojčicu – njega kao štrebera, ‘geeka’, s naočalama i knjigama, dok je ona slobodoumnija, buntovna sa sprejem u ruksaku. Lonac još jednom jednim jednostavnim i svakodnevnim trenutkom, ulovljenim u njegov mural, s realnim likovima, ispričao priču s poantom koja nas potiče na razmišljanje. Zapravo, prikazanom jednostavnom gestom potiče i priča kompleksnu radnju.

dan-25_49

dan-26_25

dan-26_16

Naslikani dječak i djevojčica prikazani su kako sjede, leđima okrenuti prema promatraču i ‘uhvaćeni’ su u razgovoru. No, ono što ukazuje na njihovu privlačnost su leptiri koji lete ispode kape dječaka i realna su metafora i asocijacija na englesku izreku ‘butterflies in my stomach’ koja se koristi kao opis stanja zaljubljenosti i privlačnosti.

dan-25_37

dan-25_7

dan-23_11

Ovo mu je do sada najveći mural, a sve ostalo, možda ne toliko veliko, no jednako impresivno, što je do sada naslikao možete vidjeti na njegovoj Facebook stranici i na blogu.

dan-25_19

dan-23_35

Foto: Silkfatblues Photo & Videography

Učitati još
Zatvori