Najveći Lončev mural je na Floridi

Najveći Lončev mural je na Floridi

Lonac Florida 1

Jedan od najvećih street art festivala je Canvas Outdoor Museum Show koji se održava jednom godišnje u West Palm Beachu, na Floridi, SAD. Mladi je to, no iznimno veliki i značajan događaj za sve svjetske street art umjetnike i grafitere jer okuplja suvremene umjetnike (njih preko trideset) s vjerovatno najinovativnijim umjetničkim rješenjima iz cijeloga svijeta, i to na jednom mjestu.

Festival transformira urbani krajolik u interaktivno umjetničko iskustvo izvedbom kolosalnih murala i instalacija i održavanjem javnih i privatnih, tj. zatvorenih događanja koja povezuju umjetničku zajednicu i javnost.

Lonac Florida 2

Jedan od naših najpoznatijih street art umjetnika Lonac dobio je priliku sudjelovati na takvom događaju te trenutno završava veliki, usudili bi se reći, njegov do sada najveći, mural koji se proteže kroz čak šest etaža jedne zgrade. Promatrajući rad u nastajanju možemo samo reći da Lonac ostaje vjeran prikazu ljudskih likova u određenoj pozi, u ovom slučaju prikaz mladića i djevojku kako sjede, no s leđa.

No, bez obzira na naizgled jednostavan prikaz, jedva čekamo da završi rad jer, naravno, na samome kraju će otkriti poruku i cijelu priču koja stoji iza cijelog murala. A kako će on u svojoj konačnici izgledati i koju poruku će slati, pratite ga s nama…

Lonac Florida 3

Lonac Florida 4

Lonac Florida 5

Foto: Silkfatblues Photo & Videography

Učitati još
Zatvori