Legendarna Cat Power dolazi u zagrebačku Tvornicu

Legendarna Cat Power dolazi u
zagrebačku Tvornicu

Chan Marshall, Cat Power (band, musician, songwriter). Tulum, Quintana Roo, Mexico, May 2012. photo by Stefano Giovannini. stefanogiovannini.com, stefpix.com

Cat Power 

Legendarna američka kantautorica Cat Power nastupit će u Tvornici kulture u petak, 9. rujna na svom premijernom hrvatskom nastupu. Charlyn Marie Chan Marshall ili poznatija kao Cat Power, američka glazbenica, glumica, a povremeno i model, umjetničko ime naslijedila je od svog prvog benda. U solo karijeri prvi su joj pomogli Steve Shelley iz Sonic Youtha i Tim Foljahn iz Two Dollar Guitar koji su je 1994. čuli dok je nastupala prije Liz Phair te joj pomogli da snimi prva dva albuma (‘Dear Sir’ i ‘Myra Lee’).

Gradeći svoj jedinstveni zvuk Cat Power prošla je faze od punka, folka i bluesa preko soula do intrigantne elektronike koja prevladava na albumu ‘Sun’. Upravo taj materijal smatra svojim ponovnim rođenjem, pločom koja odiše samopouzdanjem i ambicijom. Nakon više od četiri godine trenutno priprema novi studijski album.

Uzbudljiva, emotivna, karizmatična i nevjerojatno talentirana Cat Power spada među desetak najvažnijih svjetskih kantautorica posljednjih dvadesetak godina, rame uz rame s autoricama poput primjerice Fione Apple. Obožavana od publike i od nezavisne kritike uvelike je utjecala na generacije mlađih glazbenica, kako diljem svijeta tako i kod nas. Ovo će biti njezin prvi nastup u Hrvatskoj i definitivno odlično otvaranje jesenske koncertne sezone u Zagrebu.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak 2. svibnja po cijeni od 100 kn, koja će ostati na snazi do 5. lipnja. Od 6. lipnja do 8. rujna za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn, a na dan koncerta 140 kn. Kupiti ih možete na prodajnim mjestima Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Aquarius CD Shop, Varšavska 13, Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a, Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7, Dancing Bear Split, Dioklecianova 6, Dancing Bear Osijek, Trg Ante Starčevića, pothodnik te Eventim prodajna mjesta i eventim.hr.

Foto: Stefano Giovannini

Učitati još
Zatvori