Lagane komedije za ovo ljeto

Lagane komedije za ovo ljeto

Bliži se ljeto, a s njim i jedna od najzabavnijih razonoda – ljetni filmovi, često planirani kao blockbusteri, još češće ne pretjerano komplicirane radnje i zbog toga savršena razonoda. Sačuvajte ovu listu za dane koji dolaze i organizirajte sami svoje ljetno kino kad god za to dobijete priliku, sve što vam treba je terasa (balkon ili vrt u idealnom slučaju), laptop, nekoliko udobnih jastuka, grickalice i koja čaša vina. Ako pak nemate gdje organizirati svoj program, zagrebački Screen on the Green je počeo ovog petka i trajat će do 14. lipnja. Program potražite ovdje.

ljetofilm_naslovna1

While We’re Young

Ben Stiller i Naomi Watts glume Josha i Corneliu, bračni par u četrdesetima koji nimalo ne nalikuje njihovim vršnjacima. Oni nemaju djecu jer se i sami osjećaju kao tinejdžeri zarobljeni u tijelu odraslih. Zbog toga se sprijatelje s puno mlađim bračnim parom koji je sve ono što bi oni željeli biti – prepuni energije, otkačeni, zabavni i uspješni. I dok Josh i Cornelia uživaju upijajući njihovu mladenačku energiju, počnu se događati stvaroi zbog kojih Josh počinje sumnjati da su novi prijatelji iskreni kao što su se predstavili.

Magic Mike XXL

Budimo realni, prvi dio filma s Channingom Tatumom nema nikakvu radnju, no na kino blagajnama uspio je vratiti duplo od uloženog zahvaljujući zgodnim frajerima bez majice i sve je to ponukalo producente da snime nastavak. I tako se ovog ljeta zgodni striperi, savršeni mišići, 24-satna luda zabava i nezaboravni senzualni plesni pokreti vraćaju na velika platna. Tri godine nakon što je na vrhuncu slave napustio striperski život, Mike (Channing Tatum) susreće staru ekipu koja se sprema oprostiti od svoje vjerne publike u Myrtle Beachu i prirediti posljednju nezaboravnu izvedbu.

Paper Towns

Nakon bestsellera i prošlogodišnjeg kinohita Krive su zvijezde, na velika nam platna stiže još jedan roman Johna Greena i to s Carom Delevingne u jednoj od glavnih uloga. Srednjoškolac Quentin (Nat Wolff) godinama je zaljubljen u tajanstvenu susjedu Margo. Nakon što ga ona povede na nezaboravnu noćnu avaturu po cijelom gradu Margo iznenada nestaje i ostavlja zbunjenom Quentinu niz šifriranih tragova. Slijedeći i odgonetajući ih on je sve bliži Margo, ali i značenju pravog prijateljstva i ljubavi.

We Are Your Friends

Zac Efron glavno je lice nove komedije, a ovog puta se vraća kao mladi DJ koji pokušava uspijeti u svijetu elektronske glazbe. Još jedna u nizu tipičnih ljetnih komedija koja se sastoji od dobre glazbe i vizuala koji pozivaju na zabavu, ne suviše inteligentna, ali odlična za opuštanje s prijateljima u improvoziranom ljetnom kinu.

Aloha

Bradley Cooper, Emma Stone, Bill Murray, Rachel McAdams, samo su neki od glumaca u ovom filmu koji će se naći na ljetnom repertoaru. Bradley glumi vojnika koji se vraća u bazu na Havajima, mjesto svojih najvećih uspjeha, a usput sreće svoju bivšu ljubav (McAdams) te upoznaje mladu nadobudnu časnicu s kojom mora surađivati (Stone). Možda predvidljiva radnja svejedno je savršena za jednu ljetnu komediju.

Foto: Potterybarn, Shutterstock

Učitati još
Zatvori