‘In’ mjesto u Beogradu slavi 6. rođendan

‘In’ mjesto u Beogradu
slavi 6. rođendan

U četvrtak 16. travnja Kulturni centar Grad u Beogradu slavi svoj šesti rođendan te tim povodom otvara izložbu naziva ‘Beo Chic’.  Kulturni centar GRAD prvi je takav centar u Srbiji gdje je jedan objekt industrijskog nasljeđa postao mjesto kulturnih događanja.

beo 3

Stara zgrada sagrađena je još daleke 1884. godine. Preuređena je u multifunkcionalni prostor s mogućnošću organiziranja programa kao što su izložbe, koncerti, debate, predstave, konferencije i radionice. Ideja je bila da se što je moguće više sačuva atmosfera starog skladišta na obali reke Save uvođenjem samo onih najneophodnijih novina koje su potrebne za funkcioniranje jednog kulturnog centra. Centar je zaživio kao kultno i ‘in’ mjesto okupljanja te ga je najviše kroz ovih šest godina obilježila vjerna publika.

beo 10

Do sada su održali mnogobrojne koncerte, izložbe, projekcije ciklusa filmova, radionice i sl. Osim dogovorenih gostovanja, imaju i svoj program: glazbeni, književni, muzički, kazališni, filmski i kulinarski program. U sklopu kulinarskog programa ‘Delikatesni ponedjeljak’ istaknuo se kao dio programa gdje se kroz kuhanje i degustiranje hrane povezuju ljudi, predstavljaju projekti, inovacije, kreativci i sl.

beo 1

beo 7

Vođeni mišlju da grad posebnim čine ljudi, a da ljude zanimljivim čini njihov osobni stil, u centru su odlučili godišnjicu obilježiti specifičnom izložbom. Prošle godine povodom godišnjice otvorila se grupna izložba svih umjetnika koji su obilježili prvih pet godina djelovanja KC Grad-a. Ove godine možete na otvorenju vidjeti izložbu naziva ‘Beo Chic’ koja svakako obiluje stilom.

beo 5

beo 6

Izložit će se serija fotografija, portreta ljudi koji čine ovaj grad, njegove ulice, knjige i filmove. Serija fotografija, viđena okom Marije Strajnić i Nemanje Stojanovića te vođena osjećajem Ljudmile Stratimirović u ovoj prvoj seriji obuhvaća portrete 100 Beograđana, snimljenih u najraznovrsnijim situacijama.

beo 8

Foto: gradbeograd.eu

Učitati još
Zatvori