Kreativna subota: Mmmm, mljac!

Ponekad moramo otići jako daleko da bismo vidjeli ono što nam je najbliže i najdraže… Tako smo za danas odlučili predstaviti geografski udaljenog, novozelandskog umjetnika, slikara i grafičkog dizajnera Joëla Penkmana.

summer_fruit_jelly_post 9

Joël Penkman je u svome radu napravio nešto intuitivno i zapravo jednostavno, i baš zbog toga su mu radovi jako zanimljivi – spojio je svoju ljubav prema hrani i slikanju. Njegovi radovi su kompozicije mrtve prirode, sa čistom, jasnom pozadinom kako nam ne bi ništa ometalo pažnju s osnovnog motiva – hrane.

strawberrypunnet post 5

Njegovi prizori su toliko zavodljivi, prekrasni, da vam ili otvore apetit ili njih same poželite pojesti. Tu dozu komičnosti u svojim radovima Joël Penkman trudi se svaki put naglašavati jer, kako i sam ističe, cilj mu je hranom potaknuti promatrača na prisjećanje, na emocije i na osmijeh.

monster-munch_670 post 1

Ako vam je do dnevne doze pozitive i ‘okidate’ na hranu i umjetnost pogledajte ostatak radova na joelpenkman.com i pratite ga na njegovom službenom Facebook profilu.

Fabs post 6

 

Peppermint-stick-ice-cream post 8

 

post 4

 

Foto: Facebook

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori