Kreativna subota: delikatna umjetnost Helen Ahpornsiri

Kreativna subota: delikatna
umjetnost Helen Ahpornsiri

Helen Ahpornsiri umjetnica je koja djeluje u više medija, no ono što je zajedničko svim njezinim radovima je to da sami čine svoj mali delikatni univerzum. Radovi Helen Ahpornsiri najčešće su ilustracije, koristi tintu na papiru, radi s tkaninom i s onim što je nas najviše iznenadilo, a savršeno odgovara – lišćem.

helen 6

Helen živi i radi u ruralnom naselju istočnog Sussex u Engleskoj. Krajolik životnog mjesta ju jako određuje što se vidi i u materijalima koje koristi te i u temama životinja koje prikazuje u svojim radovima. Razne ptice, kukci, lišće, biljke… sve to postoji i stalno ju okružuje te su joj vječna inspiracija.

helen 2

Kako nastaju njezini delikatni papirnati radovi  i nježni radovi od lišća, tzv. umjetnički herbariji, možete pogledati u videu:

Helen Ahpornsiri diplomirala je ilustraciju na Falmouth University. Radila je na mnogo komercijalnih projekata, no jednako je angažirana i u svom umjetničkom radu te kontinuiranom izlaganju. Njezine radove možete pogledati, no i naručiti na helenahpornsiri.com.

helen 5

helen

Foto: helenahpornsiri.com

 

Učitati još
Zatvori