Kreativna subota: Papirnate lutke od porculana

Kreativna subota: Papirnate
lutke od porculana

Velika većina nas, rođenih krajem 70-ih i početkom 80-ih, u jednom trenutku djetinjstva imali smo papirante lutke za igračke. Te – skoro pa dvodimenzionalne igračke – uveseljavale su svakoga tko ih je volio oblačiti, presvlačiti te ih uređivati njihovom papirnatom odjećom i modnim dodacima.

sonia pulido 2

Papirnate lutke stvar su prošlosti, ponekad ih se sjetimo s nostalgijom te znajući da nećemo naići na njih u nekom od (pre)bogato opremljenih dućana s dječjim igračkama, svejedno se ulovimo kako tipkamo ‘paper dolls’ u internetsku tražilicu.

sonia pulido 3

Iznenađenje i veselje nisu mogli biti veći kada sam tako naletila na brazilsku ilustratoricu Soniju Pulido koja je te, papirnate, lutke učinila još postojnijim i čvrščim upotrijebivši keramiku kao materijal za njihovu izradu.

sonia pulido 5

sonia pulido 7

Možda se ove lutke ne mogu presvlačiti i možda nisu namijenjene za dječju igru, no svejedno su postigle željeni učinak. Donijele su veselje i radost u prostor koji dekoriraju i onima kojima te papirnate lutke imaju sentimentalno i dublje značenje.

sonia pulido 4

Za više njezinih prekrasnih radova posjetite blog umjetnice te Facebook Stranicu.

sonia pulido 1

Foto: Facebook, Sonia Pulido

Učitati još
Zatvori