Koncerti koje ne smijete propustiti ove zime

Koncerti koje ne smijete
propustiti ove zime

Sky & Ross

Sky & Ross

Jesen je na izmaku, no zimska sezona koncerata počinje biti u svojem punom jeku. Iako najave koncerata stižu iz dana u dan i vjerujemo da će njihov broj narasti, posebno s približavanjem blagdanskog razdoblja, donosimo, barem ugrubo, izdvojene neke koje biste mogli posjetiti u Hrvatskoj, no i u bližoj regiji.

Elektro akustični pop bend Detour priprema slavljenički koncertni spektakl povodom 10 godina rada za večeras, 19. studenog u Velikom pogonu Tvornice kulture. Godinu u kojoj su poharali radijski eter s pjesmom ‘Zaljubila sam se’ završit će novim singlom, novim albumom i velikim koncertom, a nedavno su svoje redove osvježili mladom vokalisticom Ginom Victoriom Damjanović.

Nakon što su u svibnju objavili da će ovu jesen nastupati po Europi, i objavili prve datume, nakon pet godina Peppersi se 21. studenog vraćaju u Beč, gdje će predstaviti pjesme s novog albuma ‘The Getaway’. Koncert će održati u dvorani Wiener Stadthalle, a ulaznice su u prodaji putem austrijskog Eventima.

Red Hot Chilli Peppers

Red Hot Chilli Peppers

Nakon što je Let3 otvorio drugo izdanje programa ‘Sviraj stare’, idući na redu je Psihomodo pop u zagrebačkom rock klubu Vintage Industrial Bar 25. studenog od 21 sati.

U četvrtak 24. studenog u bečkoj Kunsthalle jedan od velikana popa Elton John održat će svoj veliki koncert koji će početi u 20 sati. Ulaznice za koncert i putovanje možete kupiti kao koncertni aranžman kako biste u živo doživjeli jedan od najvećih glazbenih pop showova.

Skye i Ross, polovica grupe Morcheeba, nastupit će u 26. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture. U proljeće 2014. Skye Edwards i Ross Godfrey nastupali su na Australian Gold Coast festivalu i slušajući bendove čiji su nastupi imali puno više žestine i intenziteta odlučili napraviti album koji bi bio sličniji njihovom liveu od studijski ispoliranih snimaka.

Rezultat kreativne suradnje Skye i Rossa nedavno je objavljeni materijal naziva “Light Of Gold”, za koji je naslovni videospot snimljen u Šibeniku.

Istu večer, 26. studenog, u zgarebačkom klubu Sax nastupit će grupa Jonathan koji će izvesti materijal sa svojeg posljednjeg albuma kojeg su najavili u ožujku, a predtavljen je u lipnju.

Jonathan

Jonathan

Jedan od najvažnijih otočkih bendova proteklih godina, hvaljeni i nagrađivani The xx u Zagrebu će započeti kratku europsku turneju koja će prethoditi trećem studijskom albumu i to nastupom u Boćarskom domu 28. studenog. Zagreb je jedini grad naše regije koji će ih ugostiti i tek jedan od pet europskih gradova koje će posjetiti. Najbliže Hrvatskoj bend će nastupiti u 640 km udaljenom Pragu.

Dvanaesto izdanje Pozitivnog koncerta održat će se u petak 2. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Na ovogodišnjem već sada tradicionalnom izdanju rockerskog koncerta nastupaju Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio te Luce i svima će to biti premijeran nastup na najvećem i najdugovječnijem domaćem dvoranskom koncertu.

Amira Medunjanin održat će 5. prosinca koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog. Sa svojim stalnim suradnicima – pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, gitaristima Boškom Jovićem i Antom Gelom i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom – i uz Zagrebačke soliste premijerno će u Hrvatskoj predstaviti novi studijski album “Damar”.

U srijedu, 7. prosinca u Beču, u Stadthalle, koncert će održati Parov Stelar. Sve informacije o ulaznicama možete saznati na službenoj stranici stadthalle.com.

Natali Dizdar nastupit će 9. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture, i koncertom će predstaviti novi singl, najaviti izlazak trećeg studijskog albuma i obilježiti 13 godina karijere. Ovo će joj biti prvi put koncert u Tvornici, a koncert će održati u pratnji glazbenika i dugogodišnjih suradnika te predstaviti hitove poput “Ne daj”, “Gazio si me”, “Zamjenit ću te gorim”, “Stop”, “Grijeh” ili “Stranac” te dva najnovija “Iluzionist” i “Ne reci zauvijek”.

Nakon gotovo tri godine beogradski rockeri Partibrejkers vraćaju se u Tvornicu kulture gdje će nastupiti u petak, 16. prosinca. Pred zagrebačku publiku vraćaju se nakon nastupa na Brijačnica festivalu u siječnju ove godine s još uvijek aktualnim albumom “Sirotinjsko carstvo” iz 2015. godine.

Urban &4 nastupit će u Tvornici kulture dva dana, u četvrtak 22. i petak 23. prosinca. Urbanovi dupli predbožićni zagrebački koncerti navika su kojoj se vraćaju nakon par sezona pauze. U Tvornicu će Damir Urban donijeti dva različita maratonska nastupa ispunjena najvećim i najznačajnijim pjesmama kompletne karijere, od Laufera do Četvorke.

U poznatom pulskom rock klubu Uljaniku 24. će se prosinca održati in memoriam koncert legendarne punk grupa KUD Idijoti. Koncert će početi u 23 sata, a vjerujemo da će mnogobrojna publika uživati u nezaboravnoj izvedbi.

José González & The Gothenburg String Theory nastupit će 28. siječnja u Gasometeru u Beču. Posljednji put smo ga imali prilike čuti prije točno godinu dana, prošle zime u zagrebačkoj Laubi kada je ovaj iznimno nadareni autor i jedan je od utjecajnijih, traženijih kantautra na globalnoj glazbenoj sceni održao koncert za pamćenje. Opijajući gotovo transoidan zvuk akustične gitare u harmoniji sa zaista jedistvenim vokalom u interpretaciji vrsne poezije čine José Gonzáleza nasljednikom kultnih gotovo neponovljvih kantautora 60-ih i 70-ih godina: Nick Drake i Townes Van Zandt.

Foto: Journal arhiva, Facebook

Učitati još
Zatvori