Kolaž koji priča priču

Kolaž koji priča priču

Meghan Stratman umjetnica je čiji radovi su vizualne priče. Ona je zapravo ‘storyteller’, no to radi kroz likovnu umjetnost. Radovi ne bi mogli nazvati minijaturama, no skoro pa da i jesu… Radi se o prikazima koji jako podsjećaju na vinjete, kao zamrznuti kadar iz filma ili stripa.
kolaž 4

Priče ju privlače u svakakvim formama – knjigama, filmovima, video igricama, kazališzu, mitovima i urbanim legendama. Ona u svojim radovima prikazije scene i likove poput duhova, čudovišta, životinja, teme prijateljstva, no i usamljenosti. Svaki rad ima određenu dozu humora, kao npr. prikazi personificiranih životinja gdje životinje na neki način prikazuju ljudski karakter. Također ju jako privlače urbani prostori u propadanju, napušteni prostori i ‘ukleti’ prostor.

kolaz1

Iz svega opisanog njezinu umjetnost dođivljavamo kao nabijenu tajnovitošću, smiješnim likovima koji su smješteni u začudan prostor i vrijeme. Radove stvara od papira, izrezanog u slojevima što pridnosi dojmu teksture i prostora. Ostale njezine radove možete vidjeti na bunnypirates.carbonmade.com.

kolaž 2

kolaž 3

kolaž 5

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori