We Should All Be Mirandas knjiga je koju svaka žena mora pročitati

We Should All Be Mirandas knjiga je koju
svaka žena mora pročitati

Miranda Hobbes – nova ženska ikona

Svi koji su barem jednom gledali seriju (ili jednu epizodu!) kultne serije iz 90-ih, Sex i grad, zapamtili su lik Mirande Hobbes. Mnoge žene su se identificirale s Carrie, nešto manje njih s ostalim glavnim ženskim likovima, no lik Mirande Hobbes kao da je nestao s popisa ženskih idola. Možda zato što je među glavnim likovima bila najcjenjenija, najsabranija, najodgovornija i khm… najispravnija. Nije toliko griješila u životu i sve u svome životu je činila s maksimalnom odgovornošću. Ona je sarkastična, radoholičarka s ponekad sumnjivim modnim izborom. Logično, bilo se lakše identificirati s drugim likovima.

No, nakon dvadeset i pet godina od kada je njezin lik premijerno prikazan, naša kultura je napokon dostigla njezinu ikonu naprednijeg razmišljanja i sve što ona predstavlja. Istina je da je Miranda Hobbes feministička junakinja koji zaslužujemo – svi smo bili previše zaokupljeni Carrienim modnim kombinacijama i ljubavnim mukama da bismo pravu Mirandu u potpunosti vidjeli.

Možda dva i pol desetljeća kasnije, no nikada ne prekasno, sada je došlo vrijeme za the knjigu, snažan vodič za život inspiriran Mirandom i njezinom filozofijom, a iz pera kreatora Instagram senzacije@everyoutfitonsatc.

We Should All Be Mirandas je duhoviti manifest koji donosi temeljna načela Mirande Hobbes i strateški je vodič kroz životne uspone i padove. Mi smo se već predbilježili za knjigu, možda biste se trebali i vi!

Učitati još
Zatvori