Trileri koje ćete u jednom dahu pročitati ovog ljeta

Trileri koje ćete u jednom dahu
pročitati ovog ljeta

Ne možemo zamisliti odlazak na plažu bez dobre knjige. A trileri i krimići zauzimaju posebno mjesto u našoj biblioteci. Upravo zato donosimo naša prva tri triler prijedloga zbog čega će vam odlazak na plažu biti uzbudljiviji nego ikada!

Gledam te, Teresa Driscoll

Roman Gledam te veliki je svjetski hit koji je zarobio srca obožavatelja trilera. Korisnici Kindlea, ovaj roman u izdanju Mozaika knjiga, zavoljeli su od trenutka izlaska. Samo u prvoj godini roman je prodan u više od pola milijuna primjeraka diljem svijeta, a u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Australiji čvrsto je držao vrh ljestvice najprodavanijih naslova. Autorica koja se specijalizirala za pisanje ženske proze i napetih trilera, u svojoj novoj karijeri prodala je više milijuna naslova, a njezina su djela prevedena na više od 20 jezika. Ovaj roman mnogi uspoređuju s velikim svjetskim hitom Djevojka u vlaku autorice Paule Hawkins koji je prodan u višemilijunskim nakladama. Gledam te njezin je prvi roman preveden na hrvatski jezik, a prevela ga je Dragana Grozdanić.

Poslušna žena, Kerry Fisher

Vruće i sparne ljetne dane dodatno će zapaliti najnoviji triler Poslušna žena američke spisateljice Kerry Fisher koji je u svijetu prodan u gotovo milijun primjeraka. Roman je odmah po izlasku osvojio srca čitatelja, ali i ljestvice najprodavanijih naslova. Roman u izdanju Mozaika knjiga donosi briljantno napisanu priču o izdaji i obmani, ali i ljubavi i opraštanju. Ako ste ljubitelji velikih hitova planetarno popularne Liane Moriarty ovo je naslov koji će vas jednako tako osvojiti. Roman je s engleskog prevela Nada Mirković.

Uspavanka, Leïla Slimani

Kada se Myriam, jedna od najboljih odvjetnica u generaciji, nakon rođenja drugog djeteta odluči ponovno posvetiti poslu, ona i njezin muž Paul, glazbeni producent, žele pronaći najbolju dadilju za svoju djecu. Nisu ni slutili da će im se ukazati Louise, mirna, povučena, iskusna dadilja, žena koju djeca obožavaju, koja dovodi njihov stan u desetom pariškom arondismanu u savršen red. Ona, svojevrsna suvremena Mary Poppins, dadilja iz snova koja uspijeva učiniti sve i čini se da je mladom paru samo nebo granica, no malo-pomalo stvari se počinju mijenjati.

Nagrađen najvažnijom francuskom nagradom Goncourt, roman Uspavanka jedan je od onih koji mogu promijeniti način na koji vidimo književnost. Ovaj neobični književni triler u kojem je sve od početka jasno uvlači nas u sve probleme suvremene Europe – imigracija, ovrhe, odgoj djece, slobode pojedinca, ograničenja klase, obrazovanja, ljubavi, majčinstva, depresije i ludila. Leïla Slimani važan je, neizostavan novi glas francuske i svjetske knjiženosti, a njezina Uspavanka ne ostavlja nikoga ravnodušnim, postavlja važna pitanja i pokazuje svu moć književnog stvaranja.

Foto: Fraktura, Mozaik knjiga, Unsplash

Učitati još
Zatvori