Ovo ljeto pročitajte sve knjige pretvorene u serije

Ovo ljeto pročitajte sve knjige
pretvorene u serije

preuzmi

MALE LAŽI

Roman ‘Big Little Lies’, autorice Liane Moriarty iz 2014. toliko je uzburkao književnu javnost, višestruki je bestseler i na kraju je bio i predložak za jednu od najgledanijih i najuspješnijih TV serija ovog proljeća. ‘Male laži’ kako je naslov kod nas preveden, do sada je, prema mnogima, najbolje napisan roman australske spisateljice Liane Moriarty. Majstorski nas je uvela u svijet običnih ljudi i pokazala kako male laži mogu postati velike i dovesti do ubojite katastrofe. Autorica ovom pričom poručuje da na svijetu postoji mnogo razina zla, kako se manifestiraju i kako svakoga mogu uvesti u svoj neočekivani vrtlog nedjela. Ovaj napeti roman s twistom na kraju možete naći u knjižarama u izdanju Mozaik knjige.

SLUŠKINJINA PRIČA

Margaret Atwood poznata je i cijenjena spisateljica, trenutno iznimno popularna zbog serije ‘Handmaid’s Tale’, snimljene prema njezinom istoimenom književnom predlošku. Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, ‘Sluškinjina priča’ govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom povratku tradicionalnim vrijednostima.

download

Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred sluškinja je u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. U tom zastrašujućem društvu Offred mora manevrirati između Zapovjednika, njihovih okrutnih žena, kućnih marthi i svojih kolegica sluškinja – gdje svatko može biti špijun za Gilead – a sve to s jednim ciljem da preživi i pronađe kćer koju su joj oduzeli. Ako ste počeli gledati TV seriju, a još niste pročitali roman – krajnje je vrijeme da ispravite tu grešku.

ALIAS GRACE

Ova odlična kombinacija krimi, SF i misterije pokazala se uspješnim receptom tako da se medijska kuća Netflix uhvatila još jedne adaptacije romana Margaret Atwood, no ovog puta djela prema istinitom događaju, romana ‘Alias Grace’ iz 1996. godine.

produkt-10000553

‘Alias Grace’ je djelo koje donosi krimi priču o irskim imigrantima koji su se doselili u Kanadu sredinom 19. stoljeća. U seriji glume Sarah Gadon kao stvarni lik (krivo) optužene Grace Marks. U seriji također ulogu ima i Anna Paquin, dok je roman prilagodila za scenarij Sarah Polley i režirala Mary Harron, poznata po svom radu na ‘American Psycho’. ‘Alias Grace’ na male ekrane dolazi ove jeseni, do tada čekamo,vjerujemo uzbudljiv, trailer.

MV5BMjQ0ODUzNjk3Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMjcyOTUzMjI@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

MV5BMjE1NDI3MDcyNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzcyOTUzMjI@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

ŠEFICA

Nakon velikih hitova ‘Big Little Lies’ i romana Margaret Atwood na red dolaze nešto lakše, no ništa manje zanimljive knjige – ‘Šefica’ i ‘Luda’. ‘Šefica’ je priča o iznimno uspješnoj osnivačici brenda Nasty Gal. Netflix je zaslužan za stvarno mnogo odličnih serija… I još jedna u nizu, vjerujemo, je i ‘Girlboss’. Radi se o seriji nastaloj prema autobiografiji osnivačice brenda Nasty Gal, Sophije Amoruso. Sophia Amoruso poznata je mlada poslovna žena koja je izgradila poznati modni brend do svoje 27. godine, a počela je prodavajući vintage odjeću putem eBaya. Ako vam se sviđa TV serija i ova uzbudljiva tematika uspona žene u poslovnom carstvu, svidjet će vam se i knjiga koju je sama i napisala. Knjiga dolazi u sve bolje opremljene knjižare 15. lipnja u izdanju Stilusa.

sefica 3D

GIRLBOSS

LUDA

Nakon ‘Šefice’ na redu je senzacionalan hit ‘Luda’, koji nećete moći prestati čitati, a čija radnja skače između Londona i Sicilije, jedna od identičnih blizanki prolazi kroz ludu avanturu i smišlja svakakve laži ne bi li sestri ukrala naizgled savršen život. Alvina Knightly prava je katastrofa: život joj nema smisla ni cilja, jedino u čemu je doista dobra jest cuganje, a sušta je suprotnost svoje uvijek savršene blizanke Beth. Udana za bogatog i zgodnog Talijana, Beth je od prvog dana života svačija miljenica. Kad Beth pošalje Alvie kartu za let do Sicilije, Alvie se dvoumi. Ali kad dobije otkaz na poslu i cimeri je izbace iz stana, odjednom se putovanje čini primamljivim rješenjem za trenutačne probleme. Ali kad sve počinje izgledati kao u snu, Beth zamoli Alvie da je zamijeni na nekoliko sati – pretvara se da je ona – i Alvie pristaje živjeti sestrinim savršenim životom barem na jedan dan. Tada se čaroban san pretvara u pravu noćnu moru… ‘Luda dolazi’ u knjižare 20. lipnja u izdanju Stilusa, i iako nije još pretvorena u TV seriju, dodajemo ju popisu u nadi da ćemo ove napete avanture gledati i na malim ekranima u skorijoj budućnosti.

2017-06-04 12.42.22

Dvoje sretnika ili sretnice koji se jave do 23. lipnja do 24 sata s predmetom e-maila ŠEFICA na ifeellucky@journal.hr imat će prilike osvojiti paket od dvije knjige – ‘Šefica’ i ‘Luda’. 

Čestitamo Heleni Kotrli i Jasni Nikolić.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori