Knjige po kojima su ove godine snimljeni hit filmovi

Knjige po kojima su ove godine
snimljeni hit filmovi

Ready Player No 1 cover

Klasici su uvijek dobar odabir za ekranizaciju, bilo kao TV serija ili filmovi, no i kod suvremenih bestselera nalaze se neki odlični književni dragulji koji fantastično funkcioniraju kao filmovi ili serije. Donosimo njih nekoliko koje jedva čekamo pogledati u kinima, a ako još niste – svakako pročitajte i knjige! Jednako su uzbudljive, a bit će i dobar izazov prilikom usporedbe što vam je bolje – knjiga ili film?

Igrač broj 1, Ernest Cline

2045. je godina, a svijet je ružno mjesto. Wade Watts osjeća se živim jedino kada se uključi u OASIS, virtualnu utopiju u kojoj svoje dane provodi većina čovječanstva. Kad ekscentrični tvorac OASIS-a premine, u oporuci ostavlja niz nemogućih zagonetki, temeljenih na njegovoj opsjednutosti pop-kulturom minulih desetljeća. Tko god ih prvi riješi, naslijedit će njegovo golemo bogatstvo – i kontrolu nad samim OASIS-om. Kada Wade otkrije ključ rješavanja prve zagonetke, iznenada se nađe okružen neprijateljima koji su spremni na sve kako bi mu oduzeli nagradu. Utrka započinje – a ako Wade misli preživjeti, morat će pobijediti. Film dolazi u naša kina 29. ožujka i režuju potpisuje Steven Spielberg, a knjigu možete naći u svimbolje opremljenim knjižarama i putem linka.

EC-Igrac-broj-jedan_Cover_20180124_za-fb

12 Strong, Doug Stanton

12 Strong film je koji donosi priču o prvim specijalnim jedinicama koje su delegirane u Afganistan nakon 11. rujna 2001. godine. Pod vodstvom novog kapetana tim mora, zajedno s Afganistancima raditi na rušenju talibana. U filmu glume Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Rob Riggle i Elsa Pataky. Prvi put se supružnici Pataky i Hemsworth pojavljuju zajedno na filmu glumeći bračni par.

Sudeći prema traileru, ova potresna i emotivna ratna drama dolazi u kina, a s obzirom na to da režiju potpisuje Nicolai Fuglsig, predviđamo uzbudljiv odlazak u kino. Film u kinima igra od 1. veljače.

MV5BMjM0NzM3MTk0Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMjkzMzU5MzI@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

Annihilation, Jeff VanderMeer

Prva najava za film Annihilation došla je u rujnu ove godine, ali o njemu se pričalo i prije toga. Naime, režira ga Alex Garland kojem je ovo prvi film od proslavljenog Ex Machina s Alicijom Vikander u glavnoj ulozi, a ujedno je i ekranizacija istoimenog romana Jeffa VanderMeera vrlo zanimljive tematike. Ovog puta za glavnu je glumicu odabrana Natalie Portman koja glumi biologinju čijeg muža regrutiraju za tajnu misiju iz koje se vraća u neprepoznatljivom stanju. Kako bi ga pokušala spasiti, zajedno s glumicama Jennifer Jason Leigh, Tessom Thompson i Ginom Rodriguez odlazi na istu lokaciju, misteriozni Area X na kojem je otkrivena paranormalna aktivnost.

SF triler i horor u jednom, Annihilation bi mogao donijeti jako puno zastrašujućih scena jer unutar ograđenog područja ništa nije onakvim kakvim se čini. Premijera je planirana za veljaču 2018. godine, a u međuvremenu pogledajte trailer:

unnamed (1)

Red Sparrow, Jason Matthews

Francis Lawrence i Jennifer Lawrence ponovno se udružuju, nakon blockbustera Igre gladi, u napetom trileru nastalom prema bestseleru Jasona Matthewsa, bivšeg agenta CIA-e. Radnja se odvija se u suvremenoj Rusiji, a prati život Dominike Egorove. Dominika je puno toga. Predana kći koja će zaštititi svoju majku pod svaku cijenu. Prima balerina koja je svoj um i tijelo dovela do apsolutnih granica. Stručnjakinja u zavođenju i manipulaciji. Kada zbog ozljede mora prestati sa svojom karijerom, Dominika i njena majka bivaju suočene s neizvjesnom i tamnom budućnošću. Protiv njezine volje naređeno joj je se prijavi u Sparrow School, tajnu obavještajnu službu koja obučava mlade ljude da koriste svoje tijelo i um kao oružje. Film dolazi u kina 1. ožujka.

unnamed

unnamed (2)

Učitati još
Zatvori