Journal Man: Tri knjige za nove početke koje vrijedi pročitati

Journal Man: Tri knjige za nove
početke koje vrijedi pročitati

Mnogi će reći kako moderan čovjek sve manje čita i kako mu nedostaje koncentracije i zainteresiranosti za pisano štivo. Ipak, prava je istina da moderan čovjek jako puno čita, ali drugačije forme od dugih, analitičkih tekstova ili opsežnih romana. Svakodnevno bombardiranje informacijama i upijanje gomile različitog sadržaja dovodi do umora i nemogućnosti bavljenja vlastitim mislima, osjećajima i željama. Ipak, ponekad je potrebno odvojiti malo više vremena, zaroniti u vlastite misli i posvetiti se književnosti na način koji pojedinca isključe iz svakodnevnog pritiska i jurnjave i pridonosi dubini i kvaliteti.

Ukoliko ste zaokupljeni razmišljanima kakva vam je bila protekla godina i što biste sve mogli u godini koja je pred vratima, preporučujemo pročitati tri knjige koje se nalaze u nastavku teksta. One će vam sigurno otvoriti nove horizonte ili dati potvrdu vlastitih spoznaja.

Think & Grow Rich – Napoleon Hill

S više od 100 milijuna prodanih primjeraka otkako je objavljena 1937. godine, reputacija ovog klasika govori sama za sebe. U knjizi Hill iznosi 13 principa koji će vam pomoći da ostvarite uspjeh i bogatstvo. Ovo je vrlo praktična i jasna smjernica za ostvarenje vaših velikih ciljeva.

Napoleon Hill 20 godina je proučavao neke od najuspješnijih ljudi svoga vremena i prenio znanje na 238 stranica. Učite koliko god možete od ove knjige i budite spremni pročitati je više od jednom. Budućnost će vam biti zahvalna na tome.

No more Mr. Nice Guy – Robert A. Glover

Ovo je knjiga koju poznavatelji književnsoti preporučuju svojim prijateljima koji u planu imaju reorganizaciju  života i osnaživanje samopouzdanja. Prvi korak je odlučiti unijeti promjene, drugi kreirati pozitivne misli i planirati kako to ostvariti, a ovo je knjiga koja je mnogima promijenila način razmišljanja i tijek života.

U njoj, dr. Robert A. Glover opisuje ono što se zove “sindrom Nice Guy”. To je uvjerenje da biti drag prema drugima i dajući im ono što žele i očekuju, rezultirat  će životom bez problema. No, dobro je poznato koliko je to zapravo daleko od istine.

Ovo je knjiga koja uči kako staviti vlastite potrebe ispred drugih i brinuti o sebi. Ovo nije knjiga o sebičnosti.  To je knjiga o tome da budete čvrsti, odlučni i jasni u tome što želite.

The Mask of Masculinity – Lewis Howes

Ovo je druga knjiga najprodavanijeg autora New Yorka Timesa, Lewisa Howesa. Objašnjava kako muškarci jasno vape za pomoći kada pogledate šokantne statistike vezane uz socijalne vještine, stope ubojstva, razinu obrazovanja i stope samoubojstva.

Društveni prikaz i očekivanja od muškaraca često dovodi do stvaranja maski koje u konačnici skrivaju ranjivosti. Ove maske su štetne za odnose, karijere i živote.

Maske uključuju masku za sport, materijalnu masku, seksualnu masku, agresivnu masku, Joker masku, nevidljivu masku, alfa masku… Poruka ove knjige je zapravo prihvaćanje i sloboda da se bude ono što zaista jesi. Također, može pomoći u istraživanje vlastite praznine, lažnih lica i dopustiti vam da bolje komunicirate svoje osjećaje s drugima.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori