Journal Man: Sedam knjiga koje bi svaki muškarac trebao pročitati

Journal Man: Sedam knjiga koje bi svaki
muškarac trebao pročitati

A post shared by Joseph Galvin (@joegalvin) on

Nakon silnih popisa knjiga koje svaka žena treba pročitati, danas donosimo naš izbor od sedam knjiga za svakog muškarca. O kojima se radi, saznajte u nastavku.

Lincoln in the Bardo, George Saunders

Knjiga je 2017. osvojila prestižnu Man Booker Prize. I s razlogom. Ovaj moćan roman donosi radnju koja se odvija u jednoj noći u veljači 1862 kada se Lincoln nađe u teškom i stresnom trenutku. Cijela knjiga je zbir raznih glasova, nekih stvarnih, povijesnih, a nekih izmišljenih, izvučenih iz duboke mašte Georgea Saundersa.

A post shared by Random House (@randomhouse) on

The Cake And The Rain, Jimmy Webb

Jimmy Webb je već prije napisoa knjigu, najbližu memoarima… a The Cake And The Rain donosi priču njegovih prvih 27 godina života. Prilično uzbudljivo štivo, obzirom na uzbudljiv život koji je ovaj američki uspješan glazbenik vodio (i dalje vodi).

A post shared by David (@johnny.cassettes) on

Shark Drunk: The Art Of Catching A Large Shark From A Tiny Rubber Dinghy In A Big Ocean, Morten Stoksnes

Dva Norvežana posvetila su se lovu na jednog grenlandskog morskog psa, najduljeg živućeg zemljanog kralješka. Ovo književno putovanje dva lovca i razlog zašto ga love osiguralo je brojne nagrade piscu upravo za ovaj roman.

Exit West, Mohsin Hamid

Četvrta knjiga poznatog pisca donosi upečatljivu priču o migrantskoj krizi, ispričanu kroz oči muslimanskog para čiji je život kakav poznaju u tren oka nestao. Kroz ovu ljubavnu priču čitatelji se upoznaju s načinima ulaska ljudi u druge države i s preživljavanjem u najgorim uvjetima na migrantskim putevima.

Mistakes Were Made (Some In French), Fiona Lewis

Autorica je bila model te glumica, a život tijekom ludih šezdesetih i sedamdesetih godine dvadesetog stoljeća u Parizu, Londonu i Los Angelesu opisala je u ovom jako zabavnom književnom djelu. Čak donosi zabavne priče o svojim filmskim partnerima – Oliveru Reedu, Richardu Burtonu i Orsonu Wellesu.

A Gentleman in Moscow, Amor Amor Towles

Autor donosi priču o muškarcu koji do kraja života odsjeda u luksuznom hotelu dok se neki od najdramatičnijih događaja odvijaju u Rusiji i otkrivaju ravno pod njegovim nosom.

The Correspondence, J.D. Daniels

Knjiga donosi briljantnu kolekciju pisama, za koje zapravo ne znamo kome su namijenjena, a i teško je zamisliti kako je biti na drugom kraju oe korespondencije – kao primatelj tih pisama. No, ako vam je stalo do života (i čitateljima, a i primatelju) pisma će naći svoje odredište i krajnjeg čitatelja i primatelja. Intrigantno je ovo štivo, koje svakako trebate pročitati.

Učitati još
Zatvori