Journal Book Club: ‘Jakovljeve ljestve’ Ljudmile Ulicke

Journal Book Club: ‘Jakovljeve
ljestve’ Ljudmile Ulicke

Toliko sudbina, toliko epoha – autorica ih uvjerljivo povezuje u veličanstven pripovjedni tijek koji nas vodi prema dubokom razumijevanju Rusije. – za novu knjigu Journal Book Cluba, Jakovljeve ljestve Ljudmile Ulicke istaknuli su u njemačkom magazinu Sächsische Zeitung.

Ljudmila Ulicka: Jakovljeve ljestve

Ovo je definitivno najosobnija knjiga spisateljice Ljudmile Ulicke, koju sada napokon možete čitati i u hrvatskom izdanju. Mi ju nismo mogli ispustiti iz ruku i naša je preporuka lektire za veljaču Journal Book Cluba. Kako biste aktivno sudjelovali u Journal Book Clubu pridružite nam se u Goodreads grupu gdje ćete biti upoznati sa svim novostima, a i gdje jedva čekamo pročitati vaše mišljenje i komentare o knjizi, a i diskusije su više nego dobrodošle! Javite nam se na adresu bookclub@journal.hr, postavljajte nam pitanja, pišite komentare i prijedloge te uskoro očekujte i newsletter kojim ćemo vas obavještavati o svim novostima i radnjama vezanim za klub. Koristeći #journalbookclub prilikom dijeljenja svojih utisaka vezanih uz neku od predloženih knjiga (ili bilo koje najdraže knjige koju trenutno čitate) na društvenim mrežama Instagram i Facebook dobivate priliku osvojiti upravo knjigu mjeseca. Do tada – pišite nam, koristite #journalbookclub i naravno, uživajte u knjizi…

Između kazališne umjetnice Nore i nesuđenoga glazbenika Jakova u briljantnom romanu Ljudmile Ulicke protegnulo se jedno od najburnijih stoljeća ruske i europske novije povijesti. Varljivo obećanje vremena prije Revolucije, pogibije u svjetskim ratovima, mrak staljinizma i previranja najnovijeg doba – kroz sva ta razdoblja provest će nas ljubavi i razočaranja, ideali i zablude, izdaje i nadanja triju generacija obitelji Osecki. Ali svatko tko je ikada čitao Ulicku zna da Jakovljeve ljestve nisu tek još jedna obiteljska saga na kakve smo se navikli.

U živote svojih veličanstvenih junaka, u svaku od sudbina koje maestralno ocrtava, najznačajnija je suvremena ruska autorica utkala pitanje koje pisce i filozofe zaokuplja otkako je svijeta: može li čovjek biti slobodan? A to kako se ostaje slobodan u mreži spletenoj od okolnosti, gena, slučaja i povijesti može nam reći samo velika književnost – knjiga poput Jakovljevih ljestvi, koju zasigurno nećete zaboraviti.

Jedan sretnik ili sretnica u mogućnosti je osvojiti knjigu mjeseca! Pošaljite svoje ime i prezime te adrese na ifeellucky@journal.hr & bookclub@journal.hr s predmetom e-maila JAKOVLJEVE LJESTVE, do 27. veljače, kada ćemo objaviti sretnog dobitnika ili dobitnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Knjiga je u izdanju Frakture dostupna u knjižarama Ljevak i Hoću knjigu.

Čestitamo Matildi Maretić!

Foto: Tom

Učitati još
Zatvori