Journal Book Club: 13 minuta

Journal Book Club: 13 minuta

Nova knjiga Journal Book Cluba je uzbudljivi roman 13 minuta spisateljice Sarah Pinborough. Kako biste aktivno sudjelovali u Journal Book Clubu pridružite nam se u goodreads grupu gdje ćete biti upoznati sa svim novostima, a i gdje jedva čekamo pročitati vaše mišljenje i komentare o knjizi, a i diskusije su više nego dobrodošle!

Sarah Pinborough: 13 minuta

Roman 13 minuta psihološki je triler o ljudima, strahovima, manipulaciji i moći istine, s ubojitim preokretom, iz pera Sare Pinborough, poznate autorice čije se knjige nalaze na listi bestselera New York Timesa.

Roman 13 minuta ulazi u mračnu stranu tinejdžerskoga prijateljstva i blizak je psihološkim trilerima poput Djevojke u vlaku i Nestale. Autorica se koristi brojnim i nepredviđenim obratima koji nas drže u neizvjesnosti, stoga je nemoguće anticipirati kraj. Ovaj nam triler pokazuje svijet u kojemu su popularnost i dojam iznimno važni, a likovi su realistično nesavršeni. Priča nas ostavlja uzbuđenima do same neočekivane završnice.

Zašto se knjiga zove 13 minuta? Naime, Natasha je bila mrtva 13 minuta. Ne sjeća se kako je te noći završila u ledenoj rijeci, ali zna da to nije bila nesreća i da se nije željela ubiti. Njezine dvije najbliže prijateljice, najpopularnije djevojke u školi, ponašaju se čudno, pa se Natasha okreće Becci, najboljoj prijateljici iz djetinstva s kojom je zahladila odnose kada je prije mnogo godina postala popularna, i od nje traži da joj pomogne odgonetnuti što se dogodilo. Natasha je sigurna da je njezine prijateljice vole… No, znači li to i da je nisu pokušale ubiti?

Roman ove nagrađivane autorice knjiga i scenarija Times je okarakterizirao kao Mean Girls (Opasne djevojke) za doba Instagrama, dok je Book Trust objavio da – Ovaj izvrsni triler uranja u svijet u kojemu su popularnost i dojam važni kao život i smrt. Likovi su realistično nesavršeni, od prekrasne, sebične Tashe do kreativne, nesigurne Becce. Priča vijuga kroz policijska izvješća, dnevničke zapise, psihijatrijske procjene i pripovijedanje obiju protagonistica (…) do uzbudljive završnice. Tople preporuke.

Ako ste ljubitelji krimića i psiholoških trilera – ovo je knjiga za vas. Možete ju naći u svim boljim knjižarama u izdanju Naklade Ljevak, a kako do svog primjerka saznajte u nastavku teksta…

Sretnica ili sretnik može osvojiti upravo knjigu 13 minuta pošalje li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila 13 MINUTA, do 13. kolovoza kada ćemo objaviti sretnog dobitnika ili dobitnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Katarini Juras na osvojenoj knjizi!

Kako biste aktivno sudjelovali u Journal Book Clubu pridružite nam se u goodreads grupu gdje ćete biti upoznati sa svim novostima, a i gdje jedva čekamo pročitati vaše mišljenje i komentare o knjigama koje čitamo, a i diskusije su više nego dobrodošle! Javite nam se na adresu bookclub@journal.hr, postavljajte nam pitanja, pišite komentare i prijedloge te uskoro očekujte i newsletter kojim ćemo vas obavještavati o svim novostima i radnjama vezano za ovaj novi klub. Koristeći #journalbookclub prilikom dijeljenja svojih utisaka vezanih uz neku od predloženih knjiga (ili bilo koje najdraže knjige koju trenutno čitate) na društvenim mrežama Instagram i Facebook dobivate priliku osvojiti upravo knjigu mjeseca. Do tada – pišite nam, koristite #journalbookclub i naravno, uživajte u knjizi…

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori