8 knjiga za lijene jesenske večeri

Došlo je vrijeme obilaska knjižara i knjižnica i pomnog planiranja vremena za zavaliti se na kauč, fotelju ili krevet i barem dvije do tri večeri tjedno zaroniti u svijet knjiga…

Lijenost, kiša i krimići

The Lying Game, Ruth Ware

Ako vam se svidjela uspješnica spisateljice Ruth Ware The Woman in Cabin 10 i U mračnoj, mračnoj šumi, svidjet će vam se i The Lying Game. Knjiga je po objavljivanju postala instantni hit i svi obožavatelji njezinog pisanja upravo ju proždiru. Kod nas još nije prevedena i objavljena, no može se naručiti putem raznih on-line prodajnih servisa. Ruth Ware poznata je po svojem pisanju napetih kriminalističkih priča koje čitatelja okupiraju do samog kraja. Novo njezino djelo bavi se odnosom istine i laži i što se desi kada grupu prijatelja iz djetinjstva počne progoniti jedna njihova davna laž.

A Stranger in the House, Shari Lapena

Napeta i uzbudljiva knjiga idealna za lijene večeri. Maksimalna vaša pozornost i energija bit će upućena u ovo djelo. a ostatak energije trošit ćete za prinošenje toplog pića ka ustima i listanje stranica ove knjige jer ćete samo to moći i htjeti raditi. Priča nesreće, gubitka pamćenja i otkrivenja tajne možda zvuči kao klišej, no knjiga je toliko mnogo više od toga!

Objavu dijeli Carolyn (@theslowtraveler)

Talijanska zabranjena romansa ili popularna znanost?

Call Me By Your Name, André Aciman

Roman objavljen 2007. godine još uvike okupira čitatelje diljem svijeta. Iako je Aciman straight autor, ova priča o odrastanju i ljubavi između dva mlada Amerikanca koji se nađu na talijanskoj rivijeri ispričana je s toliko iskrenosti i osjećaja da je teško povjerovati da autor ne opisuje autentično iskustvo. Priča je toliko dobra da se prema njoj snimio i film koji jedva čekamo pogledati. Do tada – pročitajte knjigu.

Astrophysics for People in a Hurry, Neil deGrasse Tyson

Slavni astrofizičar objavio je još jednu knjigu o kojoj bruji cijeli literarni svijet. Knjiga objašnjava teme astronomije, no u malim, opreznim dozama. Savršeni je to početak za uvod u teme koje vas možda plaše ili potiču na reakcije tzv. upitnika iznad glave. Iskoristite lijene večeri za nova znanja pisana na iznimno zanimljiv i privlačan način.

Ljubić ili tragedija i humor?

Bilježnica, Nicholas Sparks

S vremena na vrijeme, vraćamo se nekim ljubavnim pričama… Čisto da nas podsjete na te velike, grandiozna osjećaje i smisao života. To je roman koji nam govori o ljubavi – bezvremenskoj i svevremenskoj; dirljiva priča zbog koje ćemo iznova povjerovati u pravu ljubav. Nakon Drugog svjetskog rata i povratka u Sjevernu Karolinu, tridesetjednogodišnji Noah ne može zaboraviti djevojku koju je izgubio prije više od desetljeća. Dvadesetdevetogodišnja Allie treba se udati za bogatog odvjetnika, a svejedno ne prestaje misliti na mladića koji joj je prije mnogo godina ukrao srce. Tako počinje priča o ljubavi, toliko snažnoj i dubokoj da tragediju pretvara u trijumf.

Rezalište, Igor Štiks

Jedne tople večeri, nakon dvadeset i pet godina, obitelj se ponovno sastaje u malom balkanskom gradu iz kojega su sinovi otišli, u kojem je nekada vladala sreća i napredak, dok se nad njima nije nadvila sjena rata. U grad su se iz Sjedinjenih Država nenadano vratili najstariji sin Vladimir, snaha Helena i unuk David, a baka Nadia i djed Klement ne mogu dočekati da ih konačno vide. Na tu će obiteljsku večeru nenadano doći i sin Igor, ratni reporter, čovjek bez korijenja, koji sebe okrivljuje za obiteljsku tragediju. Tijekom jedne noći, od predjela do digestiva, Igor Štiks vodi nas kroz napetu i zanimljivu obiteljsku povijest koja je nužno opterećena politikom dvadesetog te dvadeset i prvog stoljeća

Objavu dijeli Carolyn (@theslowtraveler)

Lijena večer je idealna za malo self-help literature

Iako sljedeće dvije knjige spadaju na self-help i duhovnost police u knjižarama i knjižnicama, nisu nešto od čega treba zazirati… Donose divne poruke kako poboljšati sebe, svoj život i odnose koji nas okružuju. odličan je potez zaviriti i među ovakve korice, posebno kada ste se odlučili na ne raditi ništa. Ovako ipak ne tratite vrijeme, naprotiv!

Majstorstvo u ljubavi – Praktični vodič za umijeće odnosa, Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz osvjetljava uvjerenja utemeljena na strahu i pretpostavke koje razaraju ljubav te u našim odnosima izazivaju patnju i tragediju. Koristeći se pripovijestima prepunima porukama života, Ruiz nam pokazuje kako iscijeliti emocionalne ozljede, ponovno pronaći slobodu i radost na koje smo pravo dobili svojim rođenjem i obnoviti duh zaigranosti koji je za ljubavne odnose najbitniji.

Četiri sporazuma sa samim sobom – Iskustveni vodič prema osobnoj slobodi, Don Miguel Ruiz

u ovoj knjizi Don Miguel Ruiz otkriva izvor uvjerenja koja nas ograničavaju, koja nam oduzimaju radost i uzrokuju nepotrebnu patnju. Utemeljena na drevnoj toltečkoj mudrosti, Četiri sporazuma sa samim sobom nude moćan obrazac ponašanja koji vrlo brzo može preobraziti naše živote i dovesti do novog iskustva slobode, prave sreće i ljubavi.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori