Kino Europa donosi novi program s kultnim filmovima

Kino Europa donosi novi program s
kultnim filmovima

taxi-driver-robert-de-niro

U jesensku sezonu zagrebačko Kino Europa ulazi s novim programom koji će zaljubljenike u sedmu umjetnost oduševljavati iz mjeseca u mjesec! Program Kinolektira donosit će neka od najvećih filmskih ostvarenja, filmove koje ste možda gledali zadnji put prije mnogo, mnogo godina, ili koje nikada niste pogledali, a neugodno vam je priznati.

Prvi film Kinolektire bit će kultni Taksist Martina Scorsesea, u subotu, 17. rujna u 20:30 sati, s legendarnim Robertom De Nirom. Neprikosnoveni klasik i jedan od nezaobilaznih filmova s čvrstim mjestom u gotovo svakoj filmskoj antologiji, Taksist je jedno od remek-djela 1970-ih koje, kroz originalnu te istovremeno zastrašujuću i dirljivu priču, vješto dočarava osjećaj otuđenosti u ondašnjem periodu nakon traumatičnog Vijetnamskog rata. Robert de Niro kao usamljeni ratni veteran Travis Bickle i Jodie Foster kao tinejdžerka uličarka Iris ostvarili su u ovom filmu svoje najbolje uloge, a redatelju Martinu Scorsesiju Taksist je omogućio ulazak u plejadu redateljskih velikana.

robertdeniro2

Taksist je zaslužan i za možda najpoznatiju (i najcitiraniju) filmsku scenu u povijesti kinematografije – onu u kojoj De Niro uperi revolver u ogledalo izgovarajući nezaboravnu rečenicu: ‘You talkin’ to me?’ kao i za brojne prizore surove njujorške svakodnevice. Raspored projekcija možete provjeriti, a ulaznice kupiti na kinoeuropa.hr.

MV5BMzQwNDM1NDY4MF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjIwNzIwMjE@._V1_SY1000_SX1500_AL_

taxi driver

MV5BNWNkMmJiNWMtYjhhNi00MDMyLThlZTUtNWQ2ZGYxMTY3NTEwXkEyXkFqcGdeQXVyNjc1NTYyMjg@._V1_SX710_CR0,0,710,999_AL_

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori