Vodimo vas na tri hit predstave u zagrebačka kazališta

Vodimo vas na tri hit predstave u
zagrebačka kazališta

Snježna kraljica

Hit predstave

Ovaj vikend Gradsko kazalište Trešnja i kazalište Planet Art donose tri odlične predstave i vodimo vas na njih!

Snježna kraljica

U našoj rubrici Journal lice imali ste priliku pročitati intervju s mladim glumcem Jurom Radnićem, jednim od glumaca koji nastupaju u novoj hit predstavi kazališta Trešnja – Snježna kraljica. Radi se o predstavi postavljenoj prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, a koja će premijerno biti prikazana u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja u petak, 27. listopada. Modernu adaptaciju poznate bajke objavljene još davne 1845. godine, režirao je Paolo Tišljarić, a dramatizaciju potpisuje poznata hrvatska književnica Lada Kaštelan.

Snježna kraljica

Snježna kraljica

Predstava donosi svevremensku priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju te prati čudesno putovanje hrabre djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya. Kroz dvije dramaturške linije predstava prati priče mladih i starih Kaya i Gerde. U već poznatom stilu, Tišljarić i u ovoj predstavi pažljivo isprepliće elemente glume, plesa i glazbe s multimedijalnim rješenjima. S kazalištem Trešnja surađuje već po treći put pa je istaknuo kako je ovdje našao ansambl koji je s njim spreman na temeljiti i dugotrajan rad na materijalu predstave.

Radnja se zapliće kada Kay netragom nestane, a Gerda kreće na put kako bi ga spasila. Dok je Kay začaran na Sjevernom polu kod Snježne kraljice, Gerda uz pomoć ljudi i životinja pronalazi put do njega, dokazujući snagu pravog prijateljstva. Dvoje sretnika imat će priliku osvojiti dvije ulaznice za  vikend izvedbe u subotu, 28. listopada u 17 sati i nedjelju, 29. listopada u 11 sati. Slijedite upute navedene niže za sudjelovanje u nagradnoj igri.

Snježna kraljica

Snježna kraljica

Velika zvjerka

Predstava Velika Zvjerka Kazališta Planet Art ovaj vikend gostuje u Kazalištu Mala scena u Zagrebu. Priča prati tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? Velika Zvjerkapokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, Velika Zvjerka dotiče gotovo sva područja čovjekovog života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter. Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, Velika Zvjerka nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti. Sretnik ili sretnica imat će priliku osvojiti dvije ulaznice za  vikend izvedbu u subotu, 28. listopada u 20 sati u Kazalištu Mala scena. Slijedite upute navedene niže za sudjelovanje u nagradnoj igri.

Velika Zvjerka

Velika Zvjerka

Velika Zvjerka

Velika Zvjerka

Stilske vježbe

Kazalište Planet Art donosi legendarnu predstavu Stilske vježbe također na pozornicu Male scene, no u nedjelju 29. listopada u 20 sati. Radi se o predstavi koja se izvodi gotovo pola stoljeća i koja svo to vrijeme nije uopće izgubila svježinu te se za svaku izvedbu traži karta više!

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je zahvaljujući ideji domaćih autora i gumačkom virtuozitetu aktera vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije. Ova kultna predstava izvodi se već punih 49 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Nastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića Stilske vježbe ponudile su kasnih šezesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.

preuzmi (1)

Sretnik ili sretnica imat će priliku osvojiti dvije ulaznice za  vikend izvedbu u nedjelju, 29. listopada u 20 sati u Kazalištu Mala scena. Slijedite upute navedene niže za sudjelovanje u nagradnoj igri.

Pošaljite svoje ime i prezime te datum izvedbe na ifeellucky@journal.hr, a u predmet e-maila navedite naziv željene predstave (Snježna kraljica, Velika zvjerka ili Stilske vježbe). Dobitnike ulaznica objavljujemo 27. listopada u 9 ujutro.

Čestitamo dobitnicima!  Molimo niže navedene dobitnice da provjere svoj e-mail inbox:

Snježna kraljica – Marija Pezdevšek i Lana Petrić

Velika zvjerka – Antonela Matijević

Stilske vježbe – Simona Mravak

Foto: Damil Kalogjera (Snježna kraljica), planet-art.hr (Velika zvjerka, Stilske vježbe)

Učitati još
Zatvori