Kako početi i završiti tjedan s izložbama

Kako početi i završiti
tjedan s izložbama

Tradicionalno su otvaranja izložbi bila rezervirana za primjerice utorak, neutralan dan u tjednu. No, svjedočimo promjenama prilikom predstavljanja likovnih autora tako da nerijetko termini otvorenja izložbi postaju uvod u večernji izlazak petkom, ili kulturni početak tjedna ponedjeljkom. Ovog petka i početkom idućeg tjedna otvaraju se izložbe mlađih autora hrvatske likovne scene, a mi vam ih predlažemo nekoliko za koje smatramo da su vrijedne vaše pažnje.

Martina Grlić

Martina Grlić

Martina Grlić

Martina Grlić

U petak, 13. ožujka, u 19 sati, u pulskoj Galeriji Poola, otvara se izložba mlade zagrebačke slikarice Martine Grlić “Iz ciklusa proizvodi”. Istog dana u 12 sati, Martina će se predstaviti publici u sklopu programa “Artist Talk”. Izložba ostaje otvorena do 6. travnja.

Maja Orlovčić

Maja Orlovčić

U zagrebačkoj galeriji Inkubator ovaj se petak, 13. ožujka 2015. s početkom u 20 sati, publici predstavlja mlada umjetnica Maja Orlovčić s izložbom “Atmosfera nepoznatog”. U izradi likovnih radova, Maja se najviše bavi eksperimentalnom grafikom. U svojim radovima nastoji spojiti više načina rada, eksperimentira s raznim materijalima, povezujući slikarstvo, fotografiju i grafiku na netradicionalan način. Izložba je otvorena do 3. travnja 2015. godine.

kspuff post

U organizaciji Kluba studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u petak, 13. ožujka, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir, otvara se izložba ‘Anomalije grada’. U skladu s tradicijom Kluba studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta i ovogodišnje predsjedništvo odlučilo se za organizaciju izložbe u svrhu povezivanja i bolje suradnje studenata povijesti umjetnosti i umjetnički orijentiranih studija.

Projekt prikazuje djela mladih umjetnika domaćih umjetničkih akademija i umjetnički usmjerenih fakulteta s ciljem da u jednoj izložbi ujedini što je moguće više slojeva studentske likovne scene. Kroz zadanu temu izložbe, grad Zagreb, odazvani mladi kreativci zagrebačkih fakulteta stvaraju u raznim umjetničkim medijima i izrazima. Izložena djela rezultat su rada izlagača s Odsjeka za animirani film i nove medije, Odsjeka slikarstva i grafike unutar Akademije likovnih umjetnosti, zatim Modnog dizajna te Dizajna tekstila s Tekstilno tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta i Krajobrazne arhitekture s Agronomskog Fakulteta. Izložba ostaje otvorena do 25. ožujka.

Andrea Resner

Andrea Resner

U zagrebačkoj galeriji Greta ovaj se ponedjeljak, 16. ožujka 2015., otvara izložba mlade umjetnice Andree Resner, naziva “Mother Nature’s Spa”. Važno je doći na vrijeme na otvorenje Andreine izložbe jer izložba počinje kratkom predstavom koja će trajati svega 15 minuta, do 20:15 sati. Izložba ostaje otvorena do 21. ožujka 2015. godine.

Moonlight and other holy ghosts for Cat Fight_ Andrea Resner NASLOVNA

Andrea Resner

 

Učitati još
Zatvori