Josipa Lisac nastavlja tradiciju koncerta posvećenog Karlu Metikošu

Josipa Lisac nastavlja tradiciju koncerta
posvećenog Karlu Metikošu

U ovo predblagdansko doba tradicionalno nas očekuje i zagrebački koncert Josipe Lisac ‘Koncert posvećen Karlu Metikošu’. Kako to izgleda kad su ‘dva života spojena u djelima’ moći ćemo osjetiti 5. prosinca u Maloj dvorani Doma sportova.

jospia post

Ove ćemo se godine na koncertu, osim presjeka Josipine gotovo pola stoljeća duge karijere, posebno prisjetiti 40. obljetnice naše prve rock opere, ‘Gubec Beg’, autorskog trojca Krajač – Metikoš – Prohaska. Stotine izvedbi ovog kazališno-scenskog spektakla, praizvedenog 5. ožujka 1975. godine u režiji Vlade Štefančića, pored milijunske publike diljem bivše Jugoslavije, ovacijama su ispratili i gledatelji u inozemstvu.

Josipu Lisac prati bend u prokušanom sastavu: Gojko Tomljanović, Davor Črnigoj, Josip Grah, Borna Šercar i Davor Doležal. Na vrata Male dvorane Doma sportova u subotu 5. prosinca se otvaraju u 19 i 30, a Josipa i njezin bend se na scenu penju točno u 20 i 30.

Nakon Doma spotova, Josipa Lisac putuje u Švedsku gdje će održati dva koncerta – 11. prosinca u Göteborgu i 12. prosinca u Malmöu. Sve informacije o kartama i prodajnim mjestima možete saznati na Facebook stranici.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori