John Newman prvi je headliner Zagreb Callinga

John Newman prvi je headliner
Zagreb Callinga

John Newman Poster press shot naslovna

Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice John Newman nastupit će u četvrtak 23. lipnja na popularnoj zagrebačkoj Šalati kao headliner drugog dana Zagreb Calling festivala.

Prvi potvrđeni headliner je John Newman, jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice. Priča oko John Newmana je iskrena priča o uspjehu koja prati njegov razvitak od dječaka iz siromašne engleske župe do čovjeka s moćnim soul glasom koji obara sve rekorde u glazbi.

John je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i ‘Feel The Love’ stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita ‘Not Giving In’, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl ‘Love Me Again’ i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album ‘Tribute’ također dospijeva na vrh britanske liste.

Singlovi ‘Love Me Again’, ‘Losing Sleep’, ‘Out Of My Head’ i ‘Cheating’ kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima ‘Not Giving In’ i ‘Feel The Love’ ili ‘Blame’ s Calvinom Harrisom s kojima je osvojio svjetske top liste, svi zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu.

john newman 2

John Newman će u Zagrebu predstaviti svoj novi album ‘Revolve’ koji je objavljen krajem prošle godine i nasljedio je njegov debitantski uradak ‘Tribute’ koji je prodan u platinastoj nakladi i predstavio ga je svijetu željnom pop uzbuđenja. Novi album je nastao nakon Johnovog preseljena u Los Angeles prošle godine, a bivanje u Americi ga je inspiriralo na pisanje i skladanje. ‘Revolve’ se vrti oko novog koncepta, novog osjećaja i stila, on je odvažan, jednostavan i moćan, inspiriran vrućinom Los Angelesa donosi zvuk slomljenog srca, ali i ljubavi, slobode i uzbuđenja. Njegov premijerni nastup u Hrvatskoj možete doživjeti na zagrebačkoj Šalati, a Zagreb Calling ga dovodi u četvrtak, 23. lipnja.

john newmann 1

U prodaji će se naći dnevne ulaznice za drugi dan Zagreb Callinga (23. lipnja) za Fan pit, Parter i Tribinu po cijenama od 170 do 270kn. Ulaznice su dostupne u slobodnoj prodaju od 22. veljače. Službena zagrebačka prodajna mjesta su Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13 , Aquarius CD Shop, Varšavska 13 te Eventimova prodajna mjesta i eventim.hr.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori