Posljednji Jazz Garden u Ljetnom vrtu ove sezone

Posljednji Jazz Garden u
Ljetnom vrtu ove sezone

ljetni vrt 1

Stiglo je vrijeme za posljednji ovosezonski JAZZ GARDEN u Savskoj 160, a budući da smo u periodu godišnjih odmora, koje svi provodimo sa onima najbližima, ovu sezonu u Ljetnom vrtu zatvorit će bračni jazz par Lela & Joe Kaplowitz. Svojim radom zadnjih 10 godina obogaćuju hrvatsku glazbenu scenu te osvajaju publiku svojim nekonformističkim pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo briljantno klavirsko umijeće te Lelina izuzetna vokalna kvaliteta. Repertoar uključuje američku jazz pjesmaricu, autorske skladbe i obrade hrvatskih prepoznatljivih pjesama.

Lela Kaplowitz je svjetska jazz vokalistica koja je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu, Blue Note-u u New York-u, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta – Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker… Sa suprugom, pijanistom Joeom Kaplowitzom osvaja treće mjesto na natjecanju za najbolji jazz band u Bukureštu 2008.g. Na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. osvaja prvu nagradu stručnog žirija i publike te dobija titulu Lady Summertime. Najnovijim albumom ‘Kvarnerska rapsodija’ s Lekap Quartetom  prvi put snima na hrvatskom jeziku odajući počast ljepotama kvarnerskoga kraja.

Joe Kaplowitz je pijanist, orguljaš, tubist, skladatelj i aranžer. Joe je jedan od najtraženijih glazbenika na hrvatskoj jazz sceni. Aktivno sklada, raspisuje aranžmane te nastupa i snima s mnogim uspješnim glazbenicima u regiji. Kaplowitz se profesionalno počeo baviti glazbom s 15 godina, dok je živio u Washingtonu. Svirao je s poznatim američkim blues i jazz glazbenicima kao što su Eddie Daniels, James Moody, David “Fathead” Newman, Greg Bandy, Koko Taylor, Lucky Peterson, Abraham Burton, Wess Andreson, Wycliff Gordan, Mark Rapp i drugi. Nakon 1999. predvodio je sastave s kojima je nastupao u Bijeloj kući te kultnim klubovima: Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues. Godine 2006. doselio je u Hrvatsku gdje je sa suprugom Lelom utemeljio Lekap Quartet. Otada nastupa i snima s mnogim poznatim hrvatskim pjevačima i instrumentalistima.

Nakon Jazz Gardena sutra, u četvrtak 27. srpnja održat će se Stand up večer u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Gostovat će ček jedanaest (11!) komičara iz regije te dva tajanstvena gosta iznenađenja. Sve informacije o nastupima možete saznati na Facebook stranici.

stand up

Učitati još
Zatvori