James Franco u uzbudljivom novom trileru Stephena Kinga

James Franco u uzbudljivom novom
trileru Stephena Kinga

Na male ekrane dolazi nova odlična serija nastala iz pera vrhunskog majstora napetosti i intrige Stephena Kinga, zanimljivog i znakovitog naslova ‘11.22.63’. Radi se, naime, o datumu koji je obilježio svjetsku zapadnu povijest i prošlost, danu kada je ubijen američki predsjednik John F. Keneddy. Ova mini serija donosi osam nastavak u kojima glavnu ulogu ima James Franco i to kao srednjoškolski profesor Jake Epping koji saznaje za putovanje kroz vrijeme, vremenski portal, koji ga vraća u 1960-e godine prošlog stoljeća.

Njegov povratak kroz vrijeme nije jednostavan, već ga Stephen King smješta tri godine prije samog napada kroz koje vrijeme on mora iznaći način kako spriječiti napad i onemogućiti Lee Harvey Oswalda u njegovom naumu. Vrijeme prolazi, Jake Epping se u međuvremenu zaljubljuje te ga događaji odvedu u nepredvidivu radnju. Ova serija snimljena je prema istoimenoj priči objavljenoj 2011. godine koja je odmah postala bestseller. Iako je ideja za ovu priču postojala već 1971., trebalo je skoro četrdeset godina do njezine realizacije.

Odmah po objavljivanju zauzela je prvo mjesto na ‘The New York Times Best Seller’ listi čak punih šesnaest tjedana te je i nagrađena s ‘Los Angeles Times Book Prize’ nagradom za najbolji triler  te godine. Također je bila nominirana za ‘British Fantasy Award’ i ‘Locus Award’ za najbolju SF priču.

james franco 1

Priča donosi neizmjernu količinu detalja iz perioda 1950-ih i 1960-ih te je sam King izjavio da mu je pisanje tog romana bio iznimno detaljan i naporan istraživački posao. Ekranizacija ne slijedi posve objavljeni roman, no bez obzira na to, kvaliteta ne izostaje i svi ljubitelji njegovih djela i pisanja, a pogotovo i rada jednog od istaknutijih i zanimljivijih glumaca mlađe do srednje generacije današnjeg Hollywooda neće ostati zakinuti za jedno uzbudljivo i iznimno napeto gledanje.

james franco post 1

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori