Čak dvije ljetne izložbe Zlatana Vehabovića

Čak dvije ljetne izložbe
Zlatana Vehabovića

Muzeju grada Šibenika 12. srpnja u 20 i 30 sati otvara se ‘Foundations in Mud’, samostalna izložba uspješnog hrvatskog umjetnika mlađe generacije, Zlatana Vehabovićeva. Prva je to njegova izložba u ovom renesansnom gradu i svi ljubitelji njegove i suvremene hrvatske umjetnosti moći će ju pogledati u radno vrijeme muzeja do 21. kolovoza.

zv 1

‘Foundations in Mud’, Zlatan Vehabović

No, radove Zlatana Vehabovića moći će vidjeti i američka publika od 11. rujna do 16. listopada na izložbi u Marc Strauss Gallery na Lower East Side u New Yorku. Ova izložba je nastavak već uspješne suradnje s Marc Strauss galerijom koja donosi nove međunarodne talente, trenutno zastupa njih 15 iz 11 različitih država. FlashArt je galeriju 2014. godine pozicionirao u najutjecajnijih sto na svijetu.

Zlatan Vehabovic na izložbi će prikazati svoj najnoviji rad – psihološki autoportret gdje, gledajući ‘pored’ promatrača možemo vidjeti, a i proučavati, njegovo prikazano emocionalno stanje, dodatno naglašeno s potezima kista, sivim tonovima i atmosferom koja još dodatno naglašava njegovo raspoloženje.

zv post 1

‘The Incredible Likeness of Being’, Zlatan Vehabović

Foto: Damir Žižić

Učitati još
Zatvori