“Strah i čudo” u Boonici

“Strah i čudo” u Boonici

“Strah i čudo” ili “Fear and wonder” naziv je izložbe radova mladog kipara Vitra Drinkovića koja se otvara sutra, u petak, 20. ožujka u 20h u zagrebačkoj Boonici u sklopu BooEx projekta izlaganja mlađih likovnih autora.

Vitar Drinković naslovna

Vitar Drinković mladi je autor, diplomirao je prvo kiparstvo potom nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja te je do sada ostvario sedam samostalnih te trideset i pet grupnih izlaganja. Spoj njegovih interesa i formalnog obrazovanja očigledan je u njegovim radovima, pogotovo u ovima koje će izložiti na izložbi “Strah i čudo”. Publici će predstaviti četiri velika rada te sedam manjih skulptura. Njegove skulpture su neprivlačni komadi pulsirajućeg hi-tech mesa kombiniranog s novim medijskim pristupima.

Veliki radovi interaktivne su skulpture koje će promatrača pozivati u paralelni svijet video igre u kojoj je glavni lik Vitar. Ono što je iznimno zanimljivo jest da će promatrači izložbe postati na neki način i dio samih radova jer će sa svojim sudjelovanjem “oživjeti” Vitrova djela te postati dio izložbe. Bez njihovog sudjelovanja i korištenja radova izložbe nije potpuna, tj. radovima nedostaje zadnja komponenta kako bi postali cijeli.

Izložba je otvorena do 3. travnja 2015. i može se pogledati svaki radni dan od 12 do 19 sati. Više o njegovim radovima možete saznati na njegovoj web stranici vitardrinkovic.blogspot.com.

Učitati još
Zatvori